Astăzi vă propun o rețetă de smoothie energizant, extrem de hrănitor și de sănătos, cu beneficii multiple pentru regenerarea celulară și stimularea activității sistemului nervos, datorită proprietăților ierbii de grâu și ale spirulinei.
Pentru o calitate și mai bună a acestor proprietăți, am ales să folosesc spirulina granulată de la Spinoa, pe care o puteți găsi aici.
Diferența între spirulina pudră și cea granulată este nivelul de procesare al acesteia. Spirulina pudră se usucă la temperaturi între 140 și 200 de grade, pe când cea granulată este uscată la mai puțin 42 de grade. Astfel, se păstrează un aport nutrițional cât mai ridicat al spirulinei, iar gustul și mirosul nu mai sunt atât de puternice, neplăcute.
Rețeta de astăzi:
Green Smoothie cu spirulină, iarbă de grâu și spanac
Ingrediente
1/2 măr verde
1/2 rodie
1/2 lime
1/2 pahar de apă de cocos
o mână de baby spinach
o mână de vișine congelate
2-3 fâșii mici de ghimbir proaspăt
50 ml de suc de iarbă de grâu+vlăstari de mazăre
1 linguriță de spirulină granulată
1 linguriță de semințe de Psyllium
1 linguriță de mix de goji, merișor și stafide
Fulgi de cocos bio.
Iarba de grâu și vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic. Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Preparare
Pasul 1
Punem la blender mărul, lime-ul, spanacul, rodia curățată, ghimbirul, spirulina și apa de cocos.
Pasul 2
Între timp, stoarcem aprox. 50 ml de suc din iarbă de grâu + vlăstari de mazăre și îl turnăm peste celealte ingrediente.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară sucul din iarbă de grâu, găsești diferite indicații, pas cu pas, aici.
Pasul 3
Adăugăm semințele/pudra de Psyllium și goji.
*Dacă doriți neapărat, puteți îndulci în plus cu
două curmale/o linguriță de miere.
Pasul 4
Ornăm după bunul plac, cu vișine congelate,
fulgi de migdale și fulgi de cocos.