Cel mai rapid și răcoritor tort cu mere

Ador merele, plăcintele cu mere, torturile cu mere, ștrudelul cu mere și orice include mărul copt!

Pur și simplu mi se pare savuros, iar ideea de astăzi m-a cucerit definitiv, lângă o cupă de înghețată cu vanilie.

E un tort extrem de simplu de preparat, extrem de savuros, răcoritor și însiropat, deși nu este nevoie să coacem blatul separat, să adăugăm crema, siropul etc. Totul se rezolvă dintr-o singură lovitură!

Pentru a fi un pic mai light, am înlocuit zahărul rafinat cu zahăr de cocos, iar siropul de caramel, cu sirop de curmale, dar voi puteți alege orice îndulcitor vă face plăcere.

Haideți să-i dăm drumul!

 Ingrediente

-1 kg de mere
-180 g de făină
-4 ouă
-80 g de zahăr de cocos
-200 ml de lapte
-1 lingură de praf de copt
-sirop de curmale
-60 g de unt
-câteva stafide
-1 praf de sare
-flori comestibile

*Dacă doriți să excludeți făina albă, o puteți înlocui
cu făină de cocos, ca în imaginea de mai jos.
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 350-400 ml de lapte,
în loc de 200 ml și 1,5 lingură de praf de copt, în loc de 1 lingură:

Florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
Pentru această rețetă, cel mai mult
ne va lua să curățăm merele.


Trebuie să le înlăturăm coaja
și cotorul și să le tăiem felii.

Pasul 2

Ulterior, batem ouăle bine cu zahărul
și cu un praf de sare, până culoarea se deschide
și obținem o compoziție spumoasă.

Pasul 3
Adăugăm untul topit și răcit, puțin câte
puțin, apoi făina și praful de copt.

Pasul 4
Adăugăm și laptele, în fir subțire,
amestecând încontinuu.

 

Pasul 5
În compoziția astfel formată
adăugăm feliile de mere.


Pasul 6
Tapetăm o formă de tort cu inel detașabil
cu hârtie de copt, apoi o ungem cu unt sau ulei.


…și transferăm merele amestecate în forma de tort.

Pasul 7
Adăugăm aprox 3 linguri de sirop de curmale,
apoi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade
pentru 50 de minute.

Pasul 8
Când tortul este gata, îl lăsăm să se răcească bine.

Mie îmi place mult mai mult cum este rece, de la frigider.

Este savuros alături de o cupă de înghețată
de vanilie, cu mentă proaspătă și florile
comestibile minunate de la El-Dor Plant.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *