Episodul 12 – Iarbă de grâu cu apă de cocos, măcriș, lime, ghimbir și spirulină granulată

Idei simple de suc din iarbă de grâu

Episodul 12 – Iarbă de grâu cu apă de cocos, măcriș, lime, ghimbir și spirulină granulată

În urma nenumăratelor cereri, am deschis această rubrică specială pentru a-ți oferi idei de combinații simple de sucuri pe care le poți pregăti foarte ușor acasă, având ca ingredient principal miraculoasa iarbă de grâu.

Despre beneficiile ierbii de grâu poți citi mai multe aici.

Ideea de astăzi este are un efect special, datorită beneficiilor nenumărate ale măcrișului:
-îmbunătățește funcțiile glandei tiroide
-scade nivelul colesterolului rău
-ajută la prevenirea și combaterea pietrelor la rinichi
-ajută la prevenirea și combaterea anemiei
-îmbunătățește vederea
-întărește imunitatea.

Ingrediente:

-50 ml  de suc din iarbă de grâu
(o găsiți la El-Dor Plant – aici)

-ghimbir

-1/2 lime

-apă de cocos

-o mână de măcriș

-spirulină granulată Spinoa

 

Pentru o calitate și mai bună a proprietăților spirulinei, am ales să folosesc spirulina granulată de la Spinoa, pe care o puteți găsi aici.

Diferența între spirulina pudră și cea granulată este nivelul de procesare al acesteia. Spirulina pudră se usucă la temperaturi între 140 și 200 de grade, pe când cea granulată este uscată la mai puțin 42 de grade. Astfel, se păstrează un aport nutrițional cât mai ridicat al spirulinei, iar gustul și mirosul nu mai sunt atât de puternice, neplăcute.

Mod de preparare:

  1. Se folosește un storcător prin presare la rece (manual sau electric), pentru a stoarce iarba de grâu.

    Atenție!
    Pulpa ierbii de grâu nu poate fi digerată de organismul uman!
    Dacă nu aveți un storcător special, folosiți un blender, adăugați 100 ml de apă plată, apoi strecurați.
    Storcătorul manual se găsește aici.
    Storcătoarele electrice se găsesc aici.

  2. După ce am obținut 50 ml de suc, stoarcem și lime-ul, măcrișul și ghimbirul.

  3. Răsturnăm sucul într-un pahar, apoi adpugăm apă de cocos, până ce se umple (aprox 100-150 ml).

  4. În cele din urmă, adăugăm 1 linguriță de spirulină granulată și flori comestibile, pentru un plus de efect.

De ținut minte!

  • Efectul maxim al sucului este în primele 15-20 min de la stoarcere;

  • Iarba de grâu se păstrează pentru 4-7 zile la frigider;

  • 50 ml de suc din iarbă de grâu sunt echivalentul a 2,5 kg de legume;

  • Iarba de grâu are un conținut de până la 70% clorofilă;

  • Dacă sunteți la început, administrați dozele de suc din iarbă de grâu treptat, începând cu 25 ml.

  • Pot apărea ușoare stări de amețeală, durere de cap, grețuri etc.! Acestea vor dispărea imediat și se datorează efectului puternic de detoxifiere al ierbii de grâu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *