Sucul din iarbă de grâu, secretul tinereții veșnice

Ce este iarba de grâu?
Cum se bea sucul din iarbă de grâu?
Valorile nutritive ale sucului din iarbă de grâu
Beneficiile sucului din iarbă de grâu
Iarbă de grâu ecologică – El-Dor Plant

Supradenumit „sângele verde”, sucul din iarbă de grâu este un remediu excelent pentru multiple afecțiuni, ajutând atât la prevenirea, cât și la combaterea diferitor boli (în special, cancerul).[1] Cu un istoric de peste 5000 de ani, beneficiile ierbii de grâu au căpătat valențe din ce în ce mai profunde, fiindu-i recunoscute efectele pe scară largă. De la uzul extern, până la cel intern, iarba de grâu poate fi aliatul tău fidel în menținerea unui echilibru sănătos al organsimului sau în vindecarea acestuia.

Noi îl denumim „secretul tinereții veșnice”,
având-o ca exemplu pe una dintre promotoarele cercetărilor intense asupra efectelor ierbii de grâu, Ann Wigmore. Aceasta și-a vindecat picioarele cangrenate cu ajutorul ierbii de grâu, și-a păstrat toată viața aceeași greutate de 54 kg, și-a recăpătat culoarea castanie a părului și și-a dedicat toată viața cercetării, dar și educării celorlalți cu privire la aceste beneficii uimitoare.

„Mâncarea poate să-ți fie cel mai sigur
și mai puternic medicament sau
cea mai lentă otravă.”

                                                                                     Ann Wigmore

 

Ce este iarba de grâu?

Iarba de grâu este varianta mai tânără (culeasă imediat după germinare) a plantei mature de grâu, cu beneficii nutritive atât pentru consumul uman, cât și pentru cel animal. Deși egiptenii o foloseau din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile sale terapeutice[2], abia în secolul XX s-a remarcat, printr-un studiu realizat de chimistul agricol Charles F. Schnabel, faptul că iarba de grâu este benefică și animalelor. Astfel, prin consumul de iarbă de grâu, mai mulți pui au fost vindecați de diferite boli molipsitoare, iar găinile au făcut mai multe ouă.

Astăzi, laboratorul lui Schnabel încă este folosit, după ce a fost recondiționat de unul dintre cei mai mari producători internaționali de iarbă de grâu certificată organic, Pines International.[3]

 

„Acest laborator a fost folosit de Charles F. Schnabel, Sr.,
cel care este cunoscut ca fiind „părintele ierbii de grâu”,
datorită cercetărilor sale asupra nutriției concentrate natural,
asupra creșterii și factorilor regăsiți în plantele cerealiere
recoltate în preajma etapei de germinare.”

Cum se bea sucul din iarbă de grâu?

(Pentru rețete pas cu pas, am creat o rubrică specială aici.)

Legat de modalitatea de administrare a sucului din iarbă de grâu, este important de menționat încă din început faptul că acest suc este un detoxifiant extrem de puternic, așa cum vom explica în continuare. Tocmai de aceea, efectele sucului verde se vor vedea la scurt timp după administrare, gustul fiind foarte intens, iar concentrația foarte puternică.

Același Charles Schnabel[6] echivala 30g de iarbă de grâu cu 1,5 kg de legume, din punctul de vedere al aportului nutritiv, iar Dr. Earp-Thomas, asociat al lui Ann Wilmore, spune că 7 kg de iarbă de grâu este echivalentul a 160 kg de morcov, salată, țelină etc., ca element detoxifiant.[7]

În următorul video, Brian Clement, (cel care conduce Hippocrates Health Institute/Institutul de Sanatate Hipocrates și este lider în domeniul sănătății și al vindecării naturale) explică de ce iarba de grâu este atât de importantă în Programul de Transformare a Vieții (Life Transformation Program) de la Institutul Hippocrates. Totodată, acesta insistă asupra faptului că cele mai vizibile efecte se observă atunci când sucul este consumat separat, fără a fi asociat altor fructe sau legume.

https://www.youtube.com/watch?v=3yr3EZg47_c

Totuși, pentru cei care nu suportă gustul acesta intens de iarbă, recomandarea noastră este să adăugați puțină lămâie sau să stoarceți, alături de iarbă, câte un măr verde, castravete sau, pur și simplu, să adăugați puțină apă.

În oricare dintre situații, este foarte important să începeți cura cu suc din iarbă de grâu cu o cantitate mică (una-două lingurițe) pe care o veți crește treptat, ajungând chiar la peste 60ml de suc pe zi.

*Ca un exemplu comparativ, un pacient internat la Institutul Hippocrates consumă aprox. 180ml de suc din iarbă de grâu pe zi, în 3 serii de câte 60ml.

Green vegetable smoothie made with love in a masons jar

O alternativă ar fi o rețetă oferită chiar de specialiștii de la Institut, supradenumită „World Famous Hippocrates Green Juices Recipe” („Cea mai faimoasă rețetă de suc verde din lume, de la Hippocrates”):

Pentru 500ml de suc, veți avea nevoie de:
-1 castravete bio;
-2 tulpini de țelină bio (cu tot cu frunze);
-1 mână mare de vlăstari bio de floarea-soarelui;
-1 mână mare de germeni de mazăre bio;

*Acest suc se bea de două ori pe zi!

Valorile nutritive a 100ml de suc din iarbă de grâu:[8]

Calorii – 21                                                                                          Proteine – 1,95g
Carbohidrați – 2g                                                                               Magneziu – 24mg
Potasiu – 147mg                                                                                 Zinc – 0,33mg
Calciu – 24,2mg                                                                                  Sodiu – 10,3mg
Fier – 0,61mg                                                                                      Acid Folic – 29mcg
Vitamina A – 427UI                                                                           Vitamina B1 (Tiamina) – 0,08mg
Vitamina B2 (Riboflavina) – 0,13mg                                             Vitamina B3 (Niacina) – 0,11mg
Vitamina B5 (Acid Pantotenic) – 0,02mg                                     Vitamina B6 – <1mcg
Vitamina C (Acid Ascorbic) – 3,65mg                                            Vitamina E – 15,2UI
Biotina – 10mcg                                                                                  Clorofilă – 42,2mg
Colină – 92,4mg

Beneficiile sucului din iarbă de grâu

Cu privire la efectele pe care sucul din iarbă de grâu le are asupra organismului nostru, doctorii Brian și Anna Maria Clement consideră că descoperirea următoarelor beneficii ar putea convinge pe oricine să încerce sucul din iarbă de grâu:[4]

 1. Sucul din iarbă de grâu este una dintre cele mai bune surse de clorofilă vie disponibilă astăzi. Totuși, pentru a căpăta beneficiul deplin, clorofila trebuie să provină, proaspătă, de la o plantă vie.
 2. Sucul din iarbă de grâu conține până la 70% clorofilă, care este un important creator de sânge. Moleculele de clorofilă seamana mult cu cele ale moleculei de hemină, pigmentul ce se combină cu proteina pentru a forma hemoglobina. Diferența majoră este ca molecula de clorofilă conține magneziu ca atom central, iar molecula de hemină conține fier. Structura moleculara a acestor două substanțe este aproape identică în toate privințele.
 3. Clorofila este molecula care absoarbe lumina soarelui și utilizează energia acesteia pentru a sintetiza carbohidrați din CO2 și din apă. Acest proces este cunoscut ca fotosinteză, un traseu biochimic complex prin care energia solară este utilizată pentru a converti apa și bioxidul de carbon în glucoză și alți carbohidrați și este baza susținerii proceselor vitale ale tuturor plantelor. Întrucât animalele și majoritatea oamenilor își obțin sursa de hrană mâncând plante, se poate spune că fotosinteza este și sursa vieții noastre.
 4. Clorofila conține enzime și superoxid dismutaza, o proteină ce conține cupru, gasită în celulele roșii sanguine mature. Această enzimă descompune radicalii superoxid din corp într-o formă mai acceptabilă, ajutând prin acest lucru la încetinirea procesului de îmbătrânire.
 5. Clorofila este primul produs al luminii și de aceea conține mai multă energie luminoasă decât oricare element de hrană.
 6. Sucul din iarbă de grâu conține clorofilă crudă (ca opusă celei pure) și poate fi luat oral și ca implant în colon, fără efecte secundare. În plus, savanții nu au găsit niciodată iarbă de grâu ca fiind toxică în oricare cantitate, atunci când a fost dată animalelor sau oamenilor.
 7. Știinta a dovedit că clorofila oprește creșterea și dezvoltarea bacteriilor neprietenoase.
 8. Clorofila este antibacteriană și poate fi folosită ca vindecător natural și în interiorul, și în exteriorul corpului. Armata Statelor Unite a expus cobai la doze mortale de radiație. Cobaii hrăniți cu legume bogate în clorofilă, precum varză și broccoli, au avut rata mortalității pe jumatate din cea a cobailor hrăniți cu o dieta fără clorofilă.
 9. Clorofila poate fi extrasă din multe plante, dar iarba de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că are peste 100 de elemente necesare omului. Dacă este crescută in sol organic, absoarbe 92 din cele 115 minerale cunoscute din sol.
 10. Clorofila lichidă are capacitatea de a ajunge in țesuturi, unde poate efectiv să le purifice și să le reînnoiască.
 11. Efectul blând alinator al unguentelor pe bază de clorofilă (iarba de grâu) este foarte binefăcător pentru tratamentul diferitelor boli de piele implicând straturile exterioare și de bază ale pielii, incluzând: mâncărimi și arsuri ale rectului, otrăvirea cu iederă, eczemele supurante și uscate sau chiar în afecțiuni cauzate de mușcături sau infecții provenite de la insecte.
 12. Doctorii R. Redpath si J. C. Davis au descoperit că minipachetele de clorofilă inserate în sinusuri au un efect de uscare, curățând congestia și acordând alinare imediată. Răcelile cu congestii (nas înfundat) au fost curățate în 24 de ore.
 13. Clorofila lichidă evacuează depozitele de droguri/medicamente din corp.
 14. Clorofila neutralizează toxinele din corp.
 15. Clorofila ajută la purificarea ficatului.
 16. Clorofila imbunătățește problemele zahărului din sânge.
 17. În American Journal of Surgery/Jurnalul American de Chirurgie (1940), Benjamin Gruskin, M.D. recomanda clorofila pentru beneficiile ei antiseptice. Articolul sugerează urmatoarele utilizări clinice pentru clorofilă: alungarea mirosurilor neplacute, neutralizarea infecțiilor streptococice, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării după grefele de piele, vindecarea sinuzitelor cronice, rezolvarea inflamației și a infecției cronice a urechii interne, reducerea venelor varicoase și vindecarea ulcerelor la gambe, eliminarea impetigo și a altor eruptii scabioase, vindecarea usturimilor rectale, tratarea cu succes a inflamației colului uterin, eliminarea infecțiilor parazitare vaginale, reducerea febrei tifoide, și vindecarea în multe cazuri a pioreei (paradontoza) avansate.
 18. Dr. Birscher, cercetător, a numit clorofila „puterea concentrată a soarelui”. El a spus „clorofila sporește funcția inimii, afectează sistemul vascular, intestinele, uterul și plămânii”.
 19. Iarba de grâu este un cel mai puternic antioxidant, mai puternic decât algele sau decât orice alte plante.[5]
 20. Iarba de grâu este bogată în oxigen, ca toate plantele verzi ce conțin clorofilă. Acesta este un lucru benefic, întrucat creierul și toate țesuturile corpului funcționează la un nivel optim într-un mediu puternic oxigenat.
 21. Este un aliment nutritiv complet, care vă susține creșterea și dezvoltarea animalelor de laborator, ca și a oamenilor. Iarba de grâu are ceea ce se numește factorul sucului din iarbă, care a fost arătat că poate menține în viață animalele ierbivore pe termen practic nedefinit.
 22. Sucul din iarbă de grâu este un agent de detoxifiere superior când este comparat cu sucul de morcovi sau alte fructe și legume.
 23. Amidonul din bobul de grâu este energie stocată care, atunci când este convertită în zaharuri mai simple, este o sursă rapidă de energie. Acesta este un lucru bun, îndeosebi pentru atleți, deoarece este un suc și este asimilat în 20 de minute sau mai puțin și se utilizează foarte puțin din energia corpului pentru a-i extrage nutrienții.
 24. Deoarece 30 ml sunt egali din punct de vedere nutritiv cu 0,9 kg de produs și, astfel, se blochează în mod natural apetitul în creier.
 25. Iarba de grâu conține spectrul complet de vitamine și de minerale, incluzând pe cele treisprezece esențiale, combinate cu zeci de oligominerale și enzime.
 26. Sucul din iarbă de grâu este un vindecător eficient, deoarece conține toate mineralele cunoscute omului și vitaminele A, B-complex, C, E, si K. Este extrem de bogat în proteine, și conține 17 aminoacizi, cărămizile din care corpul construiește proteinele.
 27. Fermierii din SUA care au vaci și tauri sterili le dau iarbă de grâu pentru a le reface fertilitatea. (Înaltul conținut de magneziu din clorofilă creează enzimele care refac hormonii aparatului reproducător).
 28. Sucul din iarbă de grâu vindecă acneea și chiar ajută la înlăturarea cicatricilor după ce a fost consumat pentru șapte-opt luni. Dieta, desigur, trebuie să fie și ea îmbunătățită în același timp.
 29. Sucul din iarbă de grâu acționează în corp precum un detergent și poate fi utilizat ca deodorant.
 30. O cantitate mică de suc din iarbă de grâu în dietă ajută la prevenirea cariilor dentare.
 31. Sucul din iarbă de grâu ținut în gură pentru 5 minute va ajuta la eliminarea durerilor de dinți. Extrage otrava din gingii.
 32. Gargara cu suc din iarbă de grâu alină durerile de gât.
 33. Bea sucul din iarbă de grâu pentru probleme ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.
 34. Sucul din iarbă de grâu ajută la menținerea culorii naturale a părului și previne încărunțirea.
 35. Pioreea bucală (paradontoza): puneți pulpa ierbii de grâu înmuiat în suc pe zona bolnavă a gurii sau mestecați iarba de grâu, scuipând afară pulpa.
 36. Sucul din iarbă de grâu îmbunătățește digestia.
 37. Sucul din iarbă de grâu este un excelent curățător al pielii și poate fi absorbit prin piele pentru nutriție. Toarnă suc verde pe corp în cadă și înmoaie-te pentru 15-20 de minute. Clătește-te cu apă rece.
 38. Inserțiile rectale cu iarbă de grâu (clisme) sunt excelente pentru vindecarea și detoxifierea pereților colonului. Inserțiile mai vindecă și purifică și organele interne. După ce clisma este evacuată, introdu 120 ml de suc din iarbă de grâu. Reține pentru 20 de minute.
 39. Sucul din iarbă de grâu îmbunătățește starea bolnavilor de artrită. Înmoaie un ciorap de bumbac cu 180 ml și aplică-l pe zona afectată, acoperă cu o pungă de plastic.
 40. Pentru iritații minore ale ochiului, aplică suc din iarbă de grâu dupa strecurare și amestecare 50% cu apă curată și aplică o baie oculară pentru 15-30 de secunde.
 41. Masează cu 180 ml de suc pe scalp și acoperă-ți capul cu o cască de baie pentru 15 minute cu scopul de a ajuta la eliminarea mătreții.
 42. Sucul din iarbă de grâu stimulează glanda tiroidă și normalizează funcțiile acesteia.
 43. Sucul din iarbă de grâu este excelent pentru constipație și menținerea deschisă a intestinelor, deoarece este bogat în magneziu.
 44. Sucul din iarbă de grâu reduce presiunea înaltă a sângelui și mărește capilaritatea.
 45. Sucul din iarbă de grâu poate înlătura metalele grele din corp.
 46. Sucul din iarbă de grâu este excelent pentru tulburările sanguine de toate felurile.
 47. Un alt beneficiu al ierbii de grâu este că o poți crește într-o săptămână chiar în casă.
 48. Iarba de grâu este fără gluten, deoarece este culeasă înainte de formarea boabelor.
 49. Dr. Earp Thomas a spus „grâul este regele tuturor alimentelor cerealiere”. El a gasit că 465 g de iarbă de grâu într-un bidon de 4 litri de apă fluorurată transformă fluorul în inofensivul compus fluorură de calciu fosfat. Utilizată în apa de spălat, pielea de pe mâini și față devine moale. În baie este foarte calmantă. Oprește sângerările, alină mâncărimile și ajută la vindecarea vânătăilor și a coșurilor. Dr. Thomas a mai descoperit că fructele și legumele contaminate cu spray-uri erau pe deplin curățate și alimentul negativ transformat prin intermediul apei de spalat cu o mână de iarbă de grâu adăugată în ea.
 50. Și, în cele din urmă, prin consumarea sucului din iarbă de grâu se poate simți o sporire a rezistenței și a forței, o sănătate și spiritualitate reînnoite și se poate experimenta un sentiment general de bunăstare.

Iarbă de grâu ecologică – El-Dor Plant

Pentru că ne dorim să vă oferim ceea ce este mai bun, iarba de grâu El-Dor Plant este singura din România
certificată ecologic, crescută din semințe bio și cultivată pe sol bio.

O puteți găsi pe site, la prețul de doar 8 lei/100 g:

http://www.eldorplant.ro/iarba-de-grau-bio/

 

[1] Rucha Diwakar Gore, Sangeeta Jayant Palaskar, Anirudha Ratnadeep Bartake„Wheatgrass: Green Blood can Help to Fight Cancer”
[2] Kent Seymour – „The Nutraceutical Garden : The Grains & Legumes Component”
[3] https://wheatgrass.com/
[4] https://hippocratesinst.org/50-reasons-to-drink-wheatgrass-everyday
[5] Kulkarni SDTilak JCAcharya RRajurkar NSDevasagayam TPReddy AV„Evaluation of the antioxidant activity of wheatgrass (Triticum aestivum L.) as a function of growth under different conditions”
[6] https://hippocratesinst.org/wheatgrass-juice-benefits
[7] Rajesh Mujariya, Ramesh Bodla – ”A study on wheat grass and its Nutritional value”
[8] Dina A Anwar, Thanaa F Mohammadi, Ahmed Abou El-Yazied, M M F Abdallah„Wheatgrass Juice and its Nutritional Value as Affected by Sprouting Condition”

 

8 gânduri despre “Sucul din iarbă de grâu, secretul tinereții veșnice

  1. Rețeta era prezentată ca o alternativă, așa cum am precizat.
   Sucul din iarbă de grâu se obține doar prin stoarcerea ierbii de grâu la un storcător sub presare la rece, obținându-se cantitate de suc aproximativ egală cu cea de iarbă. De exemplu, din 60g de iarbă de grâu, veți obține 50-60ml de suc. Ideal, acesta se bea dimineața, pe stomacul gol, nediluat și neamestecat cu altceva. Totuși, puteți combina și alte fructe sau apă cu puțină sare, pentru a-i domoli gustul puternic.

 1. din pacate nu poate fi cumparat de niciunde? 🙁 am incercat la un workshop si mi-a placut tare mult, dar nu am un storcator…momentan 😀

  1. Dragă Ioana, nu se cumpără deja preparat, deoarece e recomandat a fi băut în cel mult 30 de min. după ce a fost stors, pentru a nu se oxida și a nu-și pierde proprietățile.
   Un storcător manual este mai convenabil ca preț: http://www.eldorplant.ro/storcator-manual-lexen/
   dar, dacă ai storcător normal, încearcă să tai mărunt iarba, adaugă puțină apă + o lămâie/un măr, după care strecoară totul (iarba de grâu nu poate fi digerată de stomacul uman, astfel că, în lipsa unui storcător prin presare la rece, trebuie neapărat să strecori sucul!). Singurul minus ar fi că va trebui mereu să diluezi cu ceva, pentru a se stoarce, însă, decât deloc, e perfect!
   Multă sănătate și succes!

  1. Dragă Paula,
   Sigur că da! Încearcă să tai mărunt iarba, adaugă puțină apă + o lămâie/un măr, după care strecoară totul (iarba de grâu nu poate fi digerată de stomacul uman, astfel că, în lipsa unui storcător prin presare la rece, trebuie neapărat să strecori sucul!). Singurul minus ar fi că va trebui mereu să diluezi cu ceva, pentru a se stoarce, însă, decât deloc, e perfect!
   Multă sănătate și succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *