Mic dejun energizant: budincă de Chia bogată în clorofilă

Tot mai des aud persoane care se plâng de oboseală, lipsă de energie, de concentrare etc.

Pentru mine, iarba de grâu a fost soluția 🌿

Alături de alge, Matcha și Guarana, iarba de grâu are un efect extrem de vizibil, deoarece toate aceste ingrediente sunt energizante și au proprietăți antioxidante. Ca alge, obișnuiesc să folosesc spirulina, chlorella și kelp.

Beneficii iarbă de grâu:

-conține aprox. 70% clorofilă
-este un energizant natural
-ajută în procesul de slăbire într-un mod sănătos
-conferă senzația de sațietate pentru mai mult timp
-îmbunătățește digestia
-reglează glicemia și luptă împotriva obezității
-îmbunătățește circulația sângelui
-regenerează sistemul celular
-poate preveni apariția cancerului și a diabetului tip 2
-îmbunătățește aspectul pielii

Dacă vreți să aflați mai multe despre iarba de grâu, puteți citi detalii aici.

   

Ingrediente:

-1 kiwi
-2 linguri de Chia hidratate
în 200 ml de lapte vegetal
(cel puțin 30-60 min.)
-1/2 banană
-1/2 măr verde
-1/2 lămâie
-2-3 feliuțe de ghimbir proaspăt
-50 ml de suc verde din iarbă de grâu
-1 linguriță de Matcha
-1 linguriță de Chlorella
-1 linguriță de Guarana
Decor: spirulină granulată,
semințe de cânepă și flori comestibile.

 

Iarba de grâu și florile comestibile bio
le găsiți la El-Dor Plant aici.

Pentru a vedea modul de stoarcere a ierbii
de grâu, urmăriți următorul video:

 

Preparare

Pregătire prealabilă:
Semințele de Chia se hidratează
cel puțin 30-60 min. sau peste noapte.

Pasul 1

Tăiem 4-5 felii de kiwi pe care le așezăm pe marginea
unui borcan sau a unui pahar transparent, prin presare.

Pasul 2

Turnăm budinca de Chia în pahar, peste feliile de kiwi.

Pasul 3

Amestecăm restul îngredientelor într-un
blender, obținând un smoothie verde.
Dacă doriți, puteți îndulci cu 3 curmale
sau 1-2 linguri de miere, sirop de arțar etc.

Pasul 4

Turnăm smoothie-ul peste budinca de Chia.


În final, ornăm cu spirulina granulată,
flori comestibile bio și semințe de cânepă.

Poftă bună!

Rețeta video e aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *