Idei simple de suc din iarbă de grâu
Episodul 9 – Iarbă de grâu cu ghimbir, rozmarin și măcriș
În urma nenumăratelor cereri, am deschis această rubrică specială pentru a-ți oferi idei de combinații simple de sucuri pe care le poți pregăti foarte ușor acasă, având ca ingredient principal miraculoasa iarbă de grâu.
Despre beneficiile ierbii de grâu poți citi mai multe aici.
Ideea de astăzi este una cu un gust deosebit, datorită mentei combinate cu rozmarin, dar, în același timp, cu foarte multe proprietăți benefice pentru glanda tiroidă, inimă și rinichi, datorită măcrișului.
Să-i dăm drumul!
Ingrediente:
-60 ml de suc din iarbă de grâu
(o găsiți la El-Dor Plant – aici)
-1 crenguță de rozmarin
-5-6 frunzulițe de măcriș
-1 feliuță de ghimbir
Mod de preparare:
-
Se folosește un storcător prin presare la rece (manual sau electric), pentru a stoarce iarba de grâu.
Atenție!
Pulpa ierbii de grâu nu poate fi digerată de organismul uman!
Dacă nu aveți un storcător special, folosiți un blender, adăugați 100 ml de apă plată, apoi strecurați.
Storcătorul manual se găsește aici.
Storcătoarele electrice se găsesc aici. -
După ce am obținut 60 ml de suc, stoarcem și rozmarinul, măcrișul și ghimbirul.
-
Se bea, de preferat, dimineața, pe stomacul gol.
De ținut minte!
-
Efectul maxim al sucului este în primele 15-20 min de la stoarcere;
-
Iarba de grâu se păstrează pentru 4-7 zile la frigider;
-
50 ml de suc din iarbă de grâu sunt echivalentul a 2,5 kg de legume;
-
Iarba de grâu are un conținut de până la 70% clorofilă;
-
Dacă sunteți la început, administrați dozele de suc din iarbă de grâu treptat, începând cu 25 ml.
-
Pot apărea ușoare stări de amețeală, durere de cap, grețuri etc.! Acestea vor dispărea imediat și se datorează efectului puternic de detoxifiere al ierbii de grâu.