Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.
Pentru astăzi, am pregătit o salată extrem de savuroasă, datorită dressingului de unt de arahide și oțet balsamic care se îmbină perfect cu gustul răcoritor al vlăstarilor de floarea-soarelui:
Salată cu avocado, unt de arahide și vlăstari de floarea-soarelui
Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:
✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celularIngrediente
1/2 avocado
1 felie de gulie crudă
2-3 linguri de morcovi tineri (la conservă)
1/2 zeamă de lămâie
1 lingură de unt de arahide
1-2 linguri de oțet balsamic cremos
roșii cherry
mărar
ceapă verde
vlăstari de floarea-soarelui
mix de salată cu spanac
flori comestibile, merișor, semințe de cânepă
morcov mov și vlăstari de mazăre pentru decor
sare, piper, chilli, după gust
Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.