Episodul 2- Iarbă de grâu, vlăstari de mazăre, lămâie, castravete și mentă

Idei simple de suc din iarbă de grâu

Episodul 2 – Iarbă de grâu, vlăstari de mazăre, lămâie, castravete și mentă

În urma nenumăratelor cereri, am deschis această rubrică specială pentru a-ți oferi idei de combinații simple de sucuri pe care le poți pregăti foarte ușor acasă, având ca ingredient principal miraculoasa iarbă de grâu.

Despre beneficiile ierbii de grâu poți citi mai multe aici.

Ideea de astăzi este una cu un puternic efect alcalinizant și detoxifiant, datorită ierbii de grâu, dar și cu un bogat conținut de proteine,  datorită vlăstarilor de mazăre.

Să-i dăm drumul!

Ingrediente:

-50 ml  de suc din iarbă de grâu
(o găsiți la El-Dor Plant – aici)

-50 ml de suc din vlăstari de mazăre
(luna aceasta este o reducere specială
la vlăstarii de mazăre aici
)

-1 castravete

-1/2 lămâie

2 picături de ulei esențial de mentă
sau 4-5 frunzulițe de mentă proaspătă
(uleiul esențial Young Living îl putei găsi aici)

 

Mod de preparare:

  1. Se folosește un storcător prin presare la rece (manual sau electric), pentru a stoarce iarba de grâu.

Atenție!
Pulpa ierbii de grâu nu poate fi digerată de organismul uman!
Dacă nu aveți un storcător special, folosiți un blender, adăugați 100 ml de apă plată, apoi strecurați.
Storcătorul manual se găsește aici.
Storcătoarele electrice se găsesc aici.

  1. După ce am obținut 50 ml de suc, stoarcem și vlăstarii de mazăre, până când obținem 100 ml de suc (aprox. 50 g de vlăstari).
    Ulterior, adăugăm castravetele, lămâia și uleiul esențial sau frunzele de mentă.

3. Se bea, de preferat, dimineața, pe stomacul gol.

Beneficiie vlăstarilor de mazăre:
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️susțin stabilizarea tranzitului intestinal
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a dibaetului de tip 2
✔️sunt o sursă importantă de vitamine și minerale
✔️regenerează sistemul celular

De ținut minte!

  • Efectul maxim al sucului este în primele 15-20 min de la stoarcere;

  • Iarba de grâu se păstrează pentru 4-7 zile la frigider;

  • 50 ml de suc din iarbă de grâu sunt echivalentul a 2,5 kg de legume;

  • Iarba de grâu are un conținut de până la 70% clorofilă;

  • Dacă sunteți la început, administrați dozele de suc din iarbă de grâu treptat, începând cu 25 ml.

  • Pot apărea ușoare stări de amețeală, durere de cap, grețuri etc.! Acestea vor dispărea imediat și se datorează efectului puternic de detoxifiere al ierbii de grâu.

Pentru o rețetă specială de supă crudă de mazăre, urmăriți rețeta video aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *