Rulouri cu hummus, legume și vlăstari

 

Ingrediente:

Pentru hummus

-4 lipii
-4 căței de usturoi
-o conservă de năut (400 g) sau 250 g de năut fiert
-2 linguri mari de tahini
-zeama de la ½ lămâie
-1/2 linguriță de pudră de chimen
-apa de la năut (aquafaba)
-sare, piper, chilli
-opțional: ½ sfeclă roșie + 100 g de migdale hidratate

Pentru umplutură:

-ardei gras
-praz
-vlăstari de floarea-soarelui

Conserva de năut și fulgii de drojdie inactivă se găsesc în magazinul Obio, aici și aici.

Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.

Preparare

Pasul 1

Strecurăm conserva și spălăm bine boabele de năut.

Pasul 2

Punem năutul la blender cu: 2 linguri de pastă de susan, ½ lămâie stoarsă, ½ linguriță de pudră de chimen, 3-4 căței de usturoi, un praf de sare și 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă.

 

Pasul 3
Adăugăm, treptat, uleiul și apa din conserva de năut (sau apa în care a fiert năutul).
Pentru o textură mai cremoasă,
adăugați ¾ din toată apa.
Dacă vă doriți o textură mai groasă, ½ este suficient.

Pasul 4

Ungem lipiile cu pasta de hummus,
uniformizând cu o spatulă.

Pasul 5

Adăugăm legumele tăiate felii subțiri
și vlăstarii spălați bine.

Pasul 6

Rulăm uniform lipiile umplute,
apoi le lăsăm la rece cel puțin 1-2 ore.

Pasul 7

Pentru varianta roz de hummus, adăugăm ½ sfeclă roșie tocată și 100 g de migdale hidratate.

Pasul 8:

După ce rulourile au stat la rece, le feliem cu un cuțit umed și le servim cu legume proaspete, sos de soia, iaurt sau tahini.

Rețeta video o puteți găsi aici:

 

 

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *