Ingrediente:
Pentru hummus
-4 lipii
-4 căței de usturoi
-o conservă de năut (400 g) sau 250 g de năut fiert
-2 linguri mari de tahini
-zeama de la ½ lămâie
-1/2 linguriță de pudră de chimen
-apa de la năut (aquafaba)
-sare, piper, chilli
-opțional: ½ sfeclă roșie + 100 g de migdale hidratate
Pentru umplutură:
-ardei gras
-praz
-vlăstari de floarea-soarelui
Conserva de năut și fulgii de drojdie inactivă se găsesc în magazinul Obio, aici și aici.
Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Strecurăm conserva și spălăm bine boabele de năut.
Pasul 2
Punem năutul la blender cu: 2 linguri de pastă de susan, ½ lămâie stoarsă, ½ linguriță de pudră de chimen, 3-4 căței de usturoi, un praf de sare și 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă.
Pasul 3
Adăugăm, treptat, uleiul și apa din conserva de năut (sau apa în care a fiert năutul).
Pentru o textură mai cremoasă,
adăugați ¾ din toată apa.
Dacă vă doriți o textură mai groasă, ½ este suficient.
Pasul 4
Ungem lipiile cu pasta de hummus,
uniformizând cu o spatulă.
Pasul 5
Adăugăm legumele tăiate felii subțiri
și vlăstarii spălați bine.
Pasul 6
Rulăm uniform lipiile umplute,
apoi le lăsăm la rece cel puțin 1-2 ore.
Pasul 7
Pentru varianta roz de hummus, adăugăm ½ sfeclă roșie tocată și 100 g de migdale hidratate.
Pasul 8:
După ce rulourile au stat la rece, le feliem cu un cuțit umed și le servim cu legume proaspete, sos de soia, iaurt sau tahini.
Rețeta video o puteți găsi aici:
Poftă bună!