Pâinica Tania (fără drojdie, maia și gluten)

Ingrediente:

-500g de făină de mei
(se poate înlocui cu făină de hrișcă/făină de quinoa etc.)
-250g de făină de in
-600-750ml de apă
-sare

*Făina se poate cumpăra gata făcută sau se poate pregătă în casă, după indicațiile din video!

 

Preparare

Pasul 1

Se amestecă toate ingredientele, până iese o compoziție suficient de elastică și de tare;

!Atenție la cantitatea de apă:

-se pun cei 600ml, apoi se adaugă, treptat, în funcție de textură.

 

 

Pasul 2

Coca astfel formată se împarte în părți egale (aprox. 280g).

 

 

 

 

 

 

Pasul 3
Se modelează fiecare porție de cocă, lovind puternic „pâinica” de masă (se bate bine pâinea, pentru a fi mai ușor de modelat!);

 

 

 

Pasul 4
Coacerea: se lasă pâinicile la 180 de grade, la cuptorul electric, timp de o oră (coacere jos) + 10 min. (rumenire).

 

Mulțumim, Republica BIO, pentru semințele de in și de mei!

Puteți comanda pâinica pe pagina noastră de Facebook, El-Dor Plant.

Poftă bună!

Rețeta video o puteți găsi aici:

 

 

4 thoughts on “Pâinica Tania (fără drojdie, maia și gluten)”

    1. Este destul de densă, tocmai pentru că nu are deloc drojdie. Puteți compara cu pâinea integrală, cu mix de semințe – cea foarte consistentă, din comerț.
      Sau puteți comanda, pentru a încerca. O pâinică este doar 5 lei, iar toate ingredientele sunt bio. Adăugăm sare doar dacă doriți.

    1. Ne bucurăm mult că v-a plăcut rețeta noastră!
      Așteptăm cu drag să încercați și alte rețete.
      Vă dorim o zi frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *