Ingrediente:
-500g de făină de mei
(se poate înlocui cu făină de hrișcă/făină de quinoa etc.)
-250g de făină de in
-600-750ml de apă
-sare
*Făina se poate cumpăra gata făcută sau se poate pregătă în casă, după indicațiile din video!
Preparare
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele, până iese o compoziție suficient de elastică și de tare;
!Atenție la cantitatea de apă:
-se pun cei 600ml, apoi se adaugă, treptat, în funcție de textură.
Pasul 2
Coca astfel formată se împarte în părți egale (aprox. 280g).
Pasul 3
Se modelează fiecare porție de cocă, lovind puternic „pâinica” de masă (se bate bine pâinea, pentru a fi mai ușor de modelat!);
Pasul 4
Coacerea: se lasă pâinicile la 180 de grade, la cuptorul electric, timp de o oră (coacere jos) + 10 min. (rumenire).
Mulțumim, Republica BIO, pentru semințele de in și de mei!
Puteți comanda pâinica pe pagina noastră de Facebook, El-Dor Plant.
Poftă bună!
Rețeta video o puteți găsi aici:
mi se pare wow! totusi cat de densa este? ca presupun ca nu se umfla deloc
Este destul de densă, tocmai pentru că nu are deloc drojdie. Puteți compara cu pâinea integrală, cu mix de semințe – cea foarte consistentă, din comerț.
Sau puteți comanda, pentru a încerca. O pâinică este doar 5 lei, iar toate ingredientele sunt bio. Adăugăm sare doar dacă doriți.
A iesit foarte buna- densa dar nu uscata. O paine fara gluten de calitate. Multumesc mult pentru reteta.
Ne bucurăm mult că v-a plăcut rețeta noastră!
Așteptăm cu drag să încercați și alte rețete.
Vă dorim o zi frumoasă!