Ador merele, plăcintele cu mere, torturile cu mere, ștrudelul cu mere și orice include mărul copt!
Pur și simplu mi se pare savuros, iar ideea de astăzi m-a cucerit definitiv, lângă o cupă de înghețată cu vanilie.
E un tort extrem de simplu de preparat, extrem de savuros, răcoritor și însiropat, deși nu este nevoie să coacem blatul separat, să adăugăm crema, siropul etc. Totul se rezolvă dintr-o singură lovitură!
Pentru a fi un pic mai light, am înlocuit zahărul rafinat cu zahăr de cocos, iar siropul de caramel, cu sirop de curmale, dar voi puteți alege orice îndulcitor vă face plăcere.
Haideți să-i dăm drumul!
Ingrediente
-1 kg de mere
-180 g de făină
-4 ouă
-80 g de zahăr de cocos
-200 ml de lapte
-1 lingură de praf de copt
-sirop de curmale
-60 g de unt
-câteva stafide
-1 praf de sare
-flori comestibile
*Dacă doriți să excludeți făina albă, o puteți înlocui
cu făină de cocos, ca în imaginea de mai jos.
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 350-400 ml de lapte,
în loc de 200 ml și 1,5 lingură de praf de copt, în loc de 1 lingură:
Florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Preparare
Pasul 1
Pentru această rețetă, cel mai mult
ne va lua să curățăm merele.
Trebuie să le înlăturăm coaja
și cotorul și să le tăiem felii.
Pasul 2
Ulterior, batem ouăle bine cu zahărul
și cu un praf de sare, până culoarea se deschide
și obținem o compoziție spumoasă.
Pasul 3
Adăugăm untul topit și răcit, puțin câte
puțin, apoi făina și praful de copt.
Pasul 4
Adăugăm și laptele, în fir subțire,
amestecând încontinuu.
Pasul 5
În compoziția astfel formată
adăugăm feliile de mere.
Pasul 6
Tapetăm o formă de tort cu inel detașabil
cu hârtie de copt, apoi o ungem cu unt sau ulei.
…și transferăm merele amestecate în forma de tort.
Pasul 7
Adăugăm aprox 3 linguri de sirop de curmale,
apoi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade
pentru 50 de minute.
Pasul 8
Când tortul este gata, îl lăsăm să se răcească bine.
Mie îmi place mult mai mult cum este rece, de la frigider.
Este savuros alături de o cupă de înghețată
de vanilie, cu mentă proaspătă și florile
comestibile minunate de la El-Dor Plant.
Poftă bună!
Arata minunat! Oare în loc de unt pot folosi ulei de masline? Și în loc de lapte , lapte vegetal? Ar fi super 🙂
Sigur că da! eu vă recomand ulei de cocos, pentru varianta vegană. Iese perfect cu lapte vegetal, am testat.