Ingrediente
150 g de linte roșie
1 cartof dulce
2 lingurițe de tahini
3-4 căței de usturoi
Ulei de măsline cu extract de trufe
3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Vlăstari de mazăre
Chilli, sare, piper
Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Punem lintea la fiert, pentru aprox. 20 min.,
conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2
Tăiem cartoful dulce cuburi, cu tot cu coajă și
curățăm ceapa, pe care o tăiem în 4.
Pasul 3
Punem legumele la fiert, până ce devin foarte moi.
Opțional, puteți adăuga și un morcov.
Pasul 4
După ce lintea a fiert, o clătim și o strecurăm bine, apoi
o punem la blender, împreună cu legumele, adăugând,
treptat, și celelalte ingrediente.
Pasul 5
Când am obținut un pate cremos și consistent,
îl întindem pe rondele de hrișcă/orez, pâine integrală,
lipie sau chiar felii de ardei capia.
Pasul 6
În final, ornăm cu vlăstari de mazăre și chipsuri de Kale.
Poftă bună!
Rețeta video o găsiți aici: