Supă cremă de cartof dulce cu ghimbir și vlăstari de ridiche roșie

Ingrediente (pentru 6-8 porții)
2 cartofi dulci tăiați cuburi
2-3 morcovi
2 cepe
4-5 căței de usturoi
Ulei de măsline cu extract de trufe
3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Vlăstari de ridiche roșie
1-2 feliuțe de ghimbir
1/4 liguriță de chimen măcinat
Chilli, sare, piper
Susan negru și pătrunjel, pentru decor

Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plantaici.

Preparare

Pasul 1
Punem toate legumele la fiert pentru aprox. 20 min.

Pasul 2
După ce legumele au fiert, le strecurăm bine
și le punem la blender cu puțin din apa în care au fiert.

Pasul 3
După ce s-au pasat puțin legumele, adăugăm usturoiul,
ghimbirul și fulgii de drojdie, condimentând
după gust și amestecând în continuare.

Pasul 4
În funcție de cât de subțire doriți să fie supa,
mai  adăugați din apa în care au fiert legumele.

Uleiul de măsline cu extract de trufe de
la Lidl oferă o savoare specială supei.

 

Pasul 5
În final, turnăm supa fierbinte în farfurie…

Pasul 6
…și facem un model circular, după care adăugăm
vlăstarii, susanul negru și pătrunjelul.

Poftă bună!

Pentru o rețetă specială de supă crudă de mazăre, urmăriți rețeta video aici:

De asemenea, puteți încerca supa cremă de broccoli aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *