Paste vegetale cu sos de avocado și vlăstari (rețetă raw vegană)

Ingrediente:

-1 dovlecel Zucchini
-1 castravete
-1 avocado
-lămâie
-pastă de susan (tahini)
-vlăstari de muștar
-vlăstari de broccoli
-vlăstari de mazăre
-fulgi de drojdie inactivă
-pudră de ceapă, ardei și roșii
-un praf de sare

*Aveți nevoie de o mașină de spiralat!

 

Preparare

Pasul 1

Dovlecelul se fixează bine la mașina de spiralat și se învârte de manetă,
până ce obținem pastele fine.
Acestea se pot servi crude sau călite 4-5 minute, cu puțin usturoi.


Pasul 2

-se taie castravetele în bucăți mai mici;
-se curăță un avocado bine copt;
-se mixează bine bucățile de avocado cu cele de castravete, cu o linguriță de tahini, un praf de sare, câțiva stropi de ulei de argan și puțină lămâie stoarsă.

 

Pasul 3
-sosul se adaugă peste pastele de Zucchini, odată cu câte o linguriță din fiecare tip de condiment – pudră de ceapă, ardei și roșii și 2 lingurițe de fulgi de drojdie inactivă.
*Puteți să mai adăugați puțină apă.

 

 

Pasul 4
Adăugăm vlăstari de broccoli și muștar,
amestecând bine toată compoziția într-un bol mai mare.

 

Pasul 5

Forma de oțet balsamic pentru plating se obține strivind un capac uns
cu oțet cremos de o farfurie (de preferință, albă), apoi desprinzându-l cu atenție.

Pasul 6

Așezăm pastele pe acest plating și ornăm cu vlăstarii de mazăre și cu flori comestibile.

Rețeta video o puteți găsi aici:

 

 

 

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *