Ingrediente:
-1 dovlecel Zucchini
-1 castravete
-1 avocado
-lămâie
-pastă de susan (tahini)
-vlăstari de muștar
-vlăstari de broccoli
-vlăstari de mazăre
-fulgi de drojdie inactivă
-pudră de ceapă, ardei și roșii
-un praf de sare*Aveți nevoie de o mașină de spiralat!
Preparare
Pasul 1
Dovlecelul se fixează bine la mașina de spiralat și se învârte de manetă,
până ce obținem pastele fine.
Acestea se pot servi crude sau călite 4-5 minute, cu puțin usturoi.
Pasul 2
-se taie castravetele în bucăți mai mici;
-se curăță un avocado bine copt;
-se mixează bine bucățile de avocado cu cele de castravete, cu o linguriță de tahini, un praf de sare, câțiva stropi de ulei de argan și puțină lămâie stoarsă.
Pasul 3
-sosul se adaugă peste pastele de Zucchini, odată cu câte o linguriță din fiecare tip de condiment – pudră de ceapă, ardei și roșii și 2 lingurițe de fulgi de drojdie inactivă.
*Puteți să mai adăugați puțină apă.
Pasul 4
Adăugăm vlăstari de broccoli și muștar,
amestecând bine toată compoziția într-un bol mai mare.
Pasul 5
Forma de oțet balsamic pentru plating se obține strivind un capac uns
cu oțet cremos de o farfurie (de preferință, albă), apoi desprinzându-l cu atenție.
Pasul 6
Așezăm pastele pe acest plating și ornăm cu vlăstarii de mazăre și cu flori comestibile.
Rețeta video o puteți găsi aici:
Poftă bună!