Salată cu avocado, migdale, vlăstari și sos tahini

Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.

Pentru astăzi, am pregătit o salată răcoritoare și extrem de gustoasă, datorită combinației dintre avocado, rodie, vlăstari și tahini, alături de legumele atât de savuroase ale primăverii!

Salată cu avocado, migdale, vlăstari și sos tahini

 Ingrediente (pentru 2 porții)

1 roșie medie sau 1/2 roșie mare
1 castravete
1/2 legătură de mărar
1/2 avocado
mix porumb & chilli
6-7 migdale hidratate
1/2 rodie
ceapă verde
1/2 ardei gras
vlăstari de floarea-soarelui
vlăstari de lucernă
sos tahini (pastă de susan)
semințe de susan negru
zeamă de lămâie
sare, piper, chilli, după gust

Vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic.
Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Poți afla mai multe informații despre beneficiile vlăstarilor din acest articol.

Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:

✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celular

Preparare

Pasul 1
Pentru început, tocăm legumele tari mărunt, după plac și le frământăm cu zeama de lămâie și condimente sare, piper, chilli, după preferințe).

Pasul 2
Tăiem cuburi și roșia pe care o adăugăm într-un bol, împreună cu restul legumelor.

Pasul 3
Amestecăm cu o spatulă și lăsăm gusturile să se întrepătrundă.

Pasul 4
Ulterior, urmează migdalele, porumbul și vlăstarii.

Pasul 5
Adăugăm 1/2 avocado feliat și 1/2 rodie.

Pasul 6
Pentru un aspect mai frumos, am presărat puțin susan negru și fulgi de chilli și am adăugat o linguriță de tahini.

 

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *