Cartoful dulce este una dintre legumele mele preferate, având proprietăți deosebite pentru organism.
De ce este superior cartofului alb?
-
reglează zahărul din sânge
-
ajută la scăderea kilogramelor în plus
-
ajutp la prevenirea apariției cancerului
-
este o sursă importantă de antioxidanți
-
stimulează imunitatea organismului
-
este foarte bogat în fibre
De aceea, astăzi astăzi am pregătit o rețetă ușoară, gata în 30 de minute și extrem de savuroasă:
Cartof dulce la cuptor cu legume, vlăstari și sos de usturoi cu migdale
Ingrediente (pentru 2 porții)
2 cartofi dulci medii
1 dovlecel
1 conservă de porumb (chilli)
1 ardei gras roșu
60 g de migdale hidratate (cel puțin 3-4 ore)
1-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
1 linguriță de unt de arahide
3 căței de usturoi
2 castraveți la oțet
vlăstari de floarea-soarelui
zeamă de lămâie
sare, piper, chilli, după gust
2 linguri de ulei de măsline/de cocos
Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:
✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celular
Vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic. Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Untul de arahide Biona îl puteți găsi pe site-ul pe Obio.ro, aici.