Cartof dulce la cuptor cu legume, vlăstari și sos de usturoi cu migdale

Cartoful dulce este una dintre legumele mele preferate, având proprietăți deosebite pentru organism.
De ce este superior cartofului alb?

  • reglează zahărul din sânge

  • ajută la scăderea kilogramelor în plus

  • ajutp la prevenirea apariției cancerului

  • este o sursă importantă de antioxidanți

  • stimulează imunitatea organismului

  • este foarte bogat în fibre

De aceea, astăzi astăzi am pregătit o rețetă ușoară, gata în 30 de minute și extrem de savuroasă:

Cartof dulce la cuptor cu legume, vlăstari și sos de usturoi cu migdale

 

 Ingrediente (pentru 2 porții)

2 cartofi dulci medii
1 dovlecel
1 conservă de porumb (chilli)
1 ardei gras roșu
60 g de migdale hidratate (cel puțin 3-4 ore)
1-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
1 linguriță de unt de arahide
3 căței de usturoi
2 castraveți la oțet
vlăstari de floarea-soarelui
zeamă de lămâie
sare, piper, chilli, după gust
2 linguri de ulei de măsline/de cocos

Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:

✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celular

Vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic. Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Untul de arahide Biona îl puteți găsi pe site-ul pe Obio.ro, aici.

Poți afla mai multe informații despre beneficiile vlăstarilor din acest articol.

Preparare

Pasul 1
Tăiem toate legumele (felii/cuburi după caz), după care le ungem cu ulei și le condimentăm după bunul plac.
Ulterior, tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem legumele la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 min., la 210-220 de grade.

Pasul 2
După ce s-au copt, legumele vor arăta cam așa…

Pasul 3
…dar, între timp, noi pregătim sosul de usturoi:

Punem la blender:
-migdalele hidratate bine
-usturoiul
-fulgii de drojdie inactivă
-puțină zeamă de lămâie (aprox. 1 lingură)
-untul de arahide
*adăugăm apă, în funcție de cât de gros ne dorim să fie sosul
*potrivim cu sare și piper/chilli, după gust
*opțional, puteți adăuga câteva felii de roșii deshidratate și puțin mărar tocat.

Pasul 4
Tăiem 2 castraveți la oțet cuburi mici și le adăugăm în sos, ornând cu chilli/quinoa roșie, susan negru etc.

Pasul 5
Aranjăm farfuria noastră porționând vlăstarii și legumele care vor fi savurate alături de sosul de usturoi.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *