Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.
Pentru astăzi, am pregătit o salată care ne ademenește cu gustul inconfundabil al leurdei, dar și cu savoarea celorlalte legume proaspete, care se îmbină perfect cu vlăstarii de floarea-soarelui:
Salată cu leurdă, cartof dulce și vlăstari de floarea-soarelui
Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:
✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celularIngrediente (2 porții)
1 cartof dulce
1 sfeclă roșie
1 ardei capia
1 ceapă verde
1 legătură de leurdă
vlăstari de floarea-soarelui
mix de salată cu spanac
sos tahini (pastă de susan)
semințe de susan
1-2 linguri de ulei de măsline
flori comestibile și pătrunjel pentru decor
sare, piper, chilli, după gust
Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.