Pentru iubitorii de caramel, rețeta de astăzi este ideală, extrem de ușor de pregătit, fără coacere, fără zahăr rafinat, conservanți sau coloranți artificiali.
Am pregătit un cheesecake raw vegan cu caramel și cocos, super răcoritor care te va surprinde prin cremozitatea texturii sale.
Așadar, dacă nu ai încercat niciodată varianta raw a unui desert cu caramel… acum este ocazia ideală!
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente:
Pentru blat:
-200 g de migdale sau nuci hidratate
-100 g de curmale hidratate
-1 praf de sare
-2 linguri de ulei de cocos
-2 linguri de sirop de agave
Pentru cremă:
-300 g de caju hidratat
-200 ml de lapte de migdale
-3 linguri de sirop de agave/arțar
-70 g de unt de cacao încălzit
-1 praf de sare
-200 g de curmale
-30-50 ml de apă
Pentru glazură:
-1 ceașcă de îndulcitor natural
(extract de malț, miere, sirop de agave etc.)
-200 g de mix de nuci, migdale, stafide și merișor
-1 praf de sare
-100 ml de ulei de cocos
Preparare
Pasul 1
Pentru blat, amestecăm toate ingredientele
la un robot de bucătărie, până când migdalele
se mărunțesc bine și obținem o compoziție
densă și lipicioasă.
Pasul 2
Tapetăm o formă de tort cu inel detașabil
cu hârtie de copt sau fulgi de nucă de cocos, apoi
adăugăm aluatul de blat și presăm bine, uniform.
Pasul 3
Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele la
blender, până când obținem o pastă cremoasă.
Dacă doriți să fie mai dulce, puteți
să mai adăugați puțin îndulcitor.
Pasul 4
Turnăm crema peste blat și o uniformizăm,
apoi dăm tortul la congelator pentru cel puțin 2-3 ore.
Pasul 5
Pentru glazură, amestecăm bine toate ingredientele
la blender, până când obținem o pastă mult mai densă
decât crema de caramel și foarte consistentă.
Pasul 6
Puteți adăuga glazura de caramel peste
tot tortul sau doar din loc în loc…
…iar la final, ornați cu ceea ce vă place.
Eu am ornat cu nuci pecan, fulgi de migdale,
pudră de roșcove (carob) și puțină scorțișoară raw.
Poftă bună!
Rețeta video e aici: