Cartoful dulce este una dintre legumele mele preferate pentru cină, alături de broccoli. Așa că… ghiciți cu ce am combinat astăzi cartoful dulce? Cu broccoli, exact! Am adăugat câteva ciuperci pe care le mai aveam prin frigider și… gata cina!
Totuși, ceea ce face din această rețetă cea mai gustoasă cină este sosul de usturoi, după cum o să vedeți mai jos.
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente (pentru 2 porții):
-1 cartof dulce
-4-5 ciuperci
-2-3 linguri de quinoa
-1 mână de caju hidratat
-1 lingură de tahini
-3-4 căței de usturoi
-1 castravete la oțet
-sare, chilli, mărar, după gust
-vlăstari de ridiche roșie
(se găsesc la El-Dor Plant, aici).
Preparare
Pasul 1
Spălăm și tăiem cartoful în 2 jumătăți
(cu tot cu coajă), apoi îl înțepăm cu
o furculiță și îl stropim cu puțin ulei.
Curățăm și ciupercile pe care le stropim
cu puțin ulei și le condimentăm, după gust.
Dăm totul la cuptorul preîncălzit
la 200 de grade, pentru aprox. 20-25 min.
Pasul 2