Pate de mazăre și hummus de sfeclă cu mix de vlăstari (rețetă vegană, de post)

Pentru că micul dejun este, de obicei, cea mai rapidă masă și trebuie pregătită într-un timp cât mai scurt, m-am gândit să facem o rubrică specială dedicată rețetelor pe fugă, care se pot lua și la pachet.

Rețeta de astăzi este dedicată veganilor, dar nu numai. Este o rețetă de post, fără coacere, foarte rapidă și bogată în nutrienți. Am folosit o varietate largă de vlăstari, pentru a adăuga un plus de prospețime și de savoare, iar valorile nutritive ale acestora fac din rețeta noastră o masă extrem de hrănitoare și de sănătoasă!

Pateurile se pot servi după exemplul din rețeta de mai jos sau se pot întinde pe pâine, pe felii de ardei gras, în sandwich sau întinse pe lipii, ca în rețeta aceasta:

Puteți să o serviți la orice masă a zilei, după preferințe, și se poate lua la pachet foarte ușor, dacă serviți masa la birou, la școală, la un picnic etc.

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente (2 porții):

Pate de mazăre:
-1 cană de mazăre la conservă
-1 mână de vlăstari de mazăre
-1 mână de vlăstari de broccoli
-1/2 ceașcă de apă
-1 lingură de Psyllium
-1 lingură de semințe de cânepă
-1 praf de sare
-opțional: 1/2 avocado + 1 lingură de ulei

Hummus din sfeclă și busuioc:
-1 cană de năut la conservă
-1/3 din lichidul din conservă (aquafaba)
-1/2 cană de sfeclă la oțet sau 2 felii de sfeclă crudă
-2-3 căței de usturoi
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-1 lingură de tahini
-1/3 linguriță de chimen pudră
-1 praf de sare
-1-2 linguri de lămâie stoarsă
-1 mână de vlăstari de busuioc

Vlăstari certitifcați organic
se găsesc la El-Dor Plant, aici.

Preparare

Pasul 1
Pentru pateul de mazăre, amestecăm toate
ingredientele la blender, adăugând câtă apă
considerați că e nevoie, pentru a se blendui bine.
(aprox. 1/2 ceașcă de apă)

Veți obține o pastă consistentă care
va fi baza preparatului nostru.

Pasul 2
Pentru hummusul din sfeclă, amestecați
toate ingredientele la blender cu 1/3 din
lichidul în care a stat năutul…

…adăugând și vlăstarii de busuioc,
pentru un plus de savoare.

În câteva minute, vom obține o pastă
cremoasă și delicioasă,
care va fi
al treilea strat al preparatului nostru.

Pasul 3
Pentru un plating deosebit, ne vom ajuta de
un inel metalic în care vom suprapune
cele două paste, începând cu pateul de mazăre…

…continuând cu un strat de vlăstari de muștar…

…iar la final, adăugând hummusul roz.

Pasul 4
După ce le-am presat bine cu
o linguriță, înlăturăm inelul ușor…

…după care ornăm cu oțet balsamic cremos,
flori comestibile și semințe de cânepă.

Poftă bună! 

Rețete video o găsiți aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *