Pentru că micul dejun este, de obicei, cea mai rapidă masă și trebuie pregătită într-un timp cât mai scurt, m-am gândit să facem o rubrică specială dedicată rețetelor pe fugă, care se pot lua și la pachet.
Rețeta de astăzi nu necesită foarte mult timp de pregătire și nici nu este extrem de complicată, dar ceea ce o face specială este combinația de gusturi extrem de savuroasă!
Puteți să o serviți la orice masă a zilei, după preferințe.
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente:
-1 avocado mic și copt
-2 felii de tofu
-2 linguri de năut la conservă
-2 linguri de porumb la conservă
-1 lingură de stafide
-1 lingură de oțet balsamic cremos
-fâșii de morcov
-1/2 lămâie
-ulei, mix de chilli, susan
și semințe de cânepă, după gust
-vlăstari de mazăre El-Dor Plant
(se găsesc la El-Dor Plant, aici).
Preparare
Pasul 1 Tăiem 2 felii de tofu și le punem într-o tigaie grill stropită cu puțin ulei de cocos, împreună cu năutul, porumbul și jumătatea de lămâie.
Pentru un plus de savoare, puteți adăuga 1/2 portocală stoarsă în tigaie și căliți totul până ce sucul de portocală se îmbibă în ingrediente.
Pasul 2 Amestecați stafidele cu oțetul balsamic cremos și umpleți cele 2 jumătăți de avocado cu ele, apoi presărați susan și chilli pe deasupra.
Pasul 3 După 10 min. în care tofu și legumele s-au călit, adăugați-le lângă avocado, împreună cu lămâia…
…iar la final adăugați fâșii de morcov crud (vă ajutați de curățătorul de cartofi), semințe de cânepă și vlăstari de mazăre.