Banana bread este cea mai simplă rețetă, dacă vă e poftă de ceva dulce sau dacă aveți mai multe banane coapte prin casă. Este asemănătoare checului, doar că e mult mai cremoasă și mai umedă, datorită bananei. Dacă doriți, puteți căuta rețete de banana bread vegană, dar eu astăzi am făcut-o cu ou și urdă (pe care o puteți înlocui cu brâznză de vaci).
Pentru că nu e deloc dulce și foarte răcoritoare, este ideală cu o cupă de înghețată lângă sau cu o ceașcă de cafea.
Afinele se pot înlocui cu: zmeură, caise, căpșune, vișine etc.
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente:
-5 ouă
-1 praf de sare
-8 linguri de zahăr de cocos
(puteți folosi și zahăr rafinat)
-50 ml de ulei de cocos
(puteți folosi și ulei de floarea-soarelui)
-1 linguriță/fiolă de esență de vanilie
-200 g de urdă/brânză de vaci scursă bine
-1 lingură/plic de praf de copt
-200 g de afine congelate
-2 banane
-250 g de făină
-50 ml de lapte
Pentru decor, am folosit afine,
1 banană și flori comestibile bio
(se găsesc la El-Dor Plant, aici).
Preparare
Pasul 1
Batem bine ouăle cu sarea și zahărul,
până devine o spumă deschisă la culoare…
…apoi adăugăm uleiul și esența de vanilie,
puțin câte puțin, ca la maioneză.
Pasul 2
Amestecăm făina cu praful de copt și
strivim urda sau brânza de vaci cu o furculiță.
Pasul 3
Încorporăm brânza, cu ajutorul unui tel…
…apoi făina și praful de copt, puțin câte puțin.
Pasul 4
În final, adăugăm și cele 2 banane bine coapte
pe care le strivim în prealabil cu fucrulița sau la blender…
Pasul 5
După care adăugăm afinele și laptele.
Pasul 6
Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm
cu folie de copt umezită în apă caldă
și unsă cu ulei de cocos…
…apoi adăugăm compoziția peste care
presărăm puțin zahăr de cocos,
câteva afine și o banană înjumătățită.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade
pentru o oră, verificând-o cu ajutorul unei scobitoare.