Supa cremă este o idee foarte gustoasă și ușoară atât pentru prânz, cât și pentru cină și o puteți pregăti în doar 30 de minute.
Puteți combina orice legume doriți: broccoli, conopidă, ceapă, ardei gras, mazăre sau roșii, cartof dulce etc.
Rețeta pentru supa cremă de broccoli o găsiți aici:
Supa cremă de cartof dulce cu ghimbir o găsiți aici:
Supă cremă de cartof dulce cu ghimbir și vlăstari de ridiche roșie
De data aceasta, eu am ales ca ingredient principal lintea:
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente (4-5 porții):
-250 g de linte
-2 morcovi
-1 ceapă
-1 roșie
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-3-4 căței de usturoi
-2 linguri de ulei
-pătrunjel, curry, turmeric, sare (după gust)
Optional, puteți adăuga și ardei capia, țelină, 1 cartof etc.
Vlăstarii și florile comestibile bio
se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Punem lintea la fiert până dă în 2-3 clocote…
…iar apoi adăugăm ceapa, morcovul și roșia
tăiate în bucăți mai mici.
Pasul 2
După 10 min., adăugăm și pătrunjelul tocat
și lăsăm să fiarbă bine toate legumele.
Pasul 3
După ce legumele au fiert, le strecurăm și
păstrăm supa în care au fiert într-un bol separat.
Pasul 4
Punem legumele la blender cu toate celelalte
ngrediente și condimentăm după gust.
Pasul 5
Adăugați din supa în care au fiert legumele,
în funcție de cât de subțire doriți să fie în final.
Pasul 6
Presărați puțin pătrunjel, susan negru
și petale de trandafir la final…
Pasul 7
Și serviți-o cu lipie, crutoane
sau felii de pâine integrală.
Eu am ales pâinea din grâu integral, secară,
spelt și semințe de susan coapte de la Dorbobakery.
Poftă bună!
Rețeta video o găsiți aici: