Supă cremă de linte cu pătrunjel

Supa cremă este o idee foarte gustoasă și ușoară atât pentru prânz, cât și pentru cină și o puteți pregăti în doar 30 de minute.

Puteți combina orice legume doriți: broccoli, conopidă, ceapă, ardei gras, mazăre sau roșii, cartof dulce etc.

Rețeta pentru supa cremă de broccoli o găsiți aici:

Supa cremă de cartof dulce cu ghimbir o găsiți aici:

Supă cremă de cartof dulce cu ghimbir și vlăstari de ridiche roșie

De data aceasta, eu am ales ca ingredient principal lintea:

Haideți să trecem la treabă!

 

Ingrediente (4-5 porții):

-250 g de linte
-2 morcovi
-1 ceapă
-1 roșie
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-3-4 căței de usturoi
-2 linguri de ulei
-pătrunjel, curry, turmeric, sare (după gust)
Optional, puteți adăuga și ardei capia, țelină, 1 cartof etc.

Vlăstarii și florile comestibile bio
se găsesc la El-Dor Plant, aici.

 

Preparare

Pasul 1
Punem lintea la fiert până dă în 2-3 clocote…

…iar apoi adăugăm ceapa, morcovul și roșia
tăiate în bucăți mai mici.

Pasul 2
După 10 min., adăugăm și pătrunjelul tocat
și lăsăm să fiarbă bine toate legumele.

Pasul 3
După ce legumele au fiert, le strecurăm și 
păstrăm supa în care au fiert într-un bol separat.

Pasul 4
Punem legumele la blender cu toate celelalte
ngrediente și condimentăm după gust.

Pasul 5
Adăugați din supa în care au fiert legumele,
în funcție de cât de subțire doriți să fie în final.

Pasul 6
Presărați puțin pătrunjel, susan negru
și petale de trandafir la final…

Pasul 7
Și serviți-o cu lipie, crutoane
sau felii de pâine integrală.

Eu am ales pâinea din grâu integral, secară,
spelt și semințe de susan coapte de la Dorbobakery.

Poftă bună! 


Rețeta video o găsiți aici:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *