Pentru că încă este sezonul vișinelor, m-am gândit să fac această rețetă de Clafoutis puțin reinterpretată, dar o puteți face cu orice alte fructe doriți: caise, zmeură, căpșune etc.
Secretul este făina de cocos, care o face mult mai pufoasă decât în rețeta originală, iar prăjitura se va topi în gură ca o cremă de zahăr ars!
Este extrem de gustoasă și caldă, dar eu o ador rece, după ce a stat o noapte la frigider.
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente
400 g de vișine lăsate la macerat
cu 2 linguri de zahăr și
2 linguri de vișinată (opțional)
5 caise feliate lăsate la macerat
cu 2 linguri de zahăr
110 g de făină albă + 50 g de făină de cocos
1 praf de sare
1 plic de cremă de cocos
70 g de zahăr
coaja rasă de la o lămâie
5 ouă
220 ml de lapte
50 ml de frișcă lichidă
50 g de unt topit
Crema de cocos, făina de cocos și florile comestibile le găsiți la El-Dor Plant.
Restul ingredientelor bio le găsiți la Vegis.ro și puteți profita de 12% reducere toată luna iulie, folosind codul Ioana12
Preparare
Pasul 1
Amestecăm cele două tipuri de făină,
zahărul, coaja de lămâie și sarea…
Pasul 2
…apoi adăugăm, pe rând, ouăle, laptele,
smântâna lichidă, crema de cocos și untul topit,
amestecând foarte bine cu un tel, până la omogenizare.
Pasul 3
Tapetăm o formă de tort sau o tavă
cu hârtie de copt pe care o ungem cu ulei de cocos
peste care presărăm puțin zahăr…
…apoi adăugăm fructele, după preferințe.
Pasul 4
Dăm tava la cuptorul preîncălzit
la 180 de grade pentru 50 min.
După ce se răcește, putem felia tarta
noastră și o putem servi caldă sau
o lăsăm peste noapte la frigider.
Pasul 5
Pentru un plus de efect… ornăm cu
flori comestibile de la El-Dor Plant:
Poftă bună!
Rețeta o găsiți aici: