Salam de biscuiți… fără biscuiți (rețetă vegană, de post, fără zahăr)

Această rețetă este varianta mai sănătoasă a rețetei de salam de biscuiți clasic, deoarece am combinat doar ingrediente organice, curate și foarte sănătoase, care să înlocuiască zahărul, aromele sau coloranții.

De aceea, este un desert foarte potrivit chiar și pentru cei mici, și vă garantez că o să-l iubească!

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente

-100 g de făină de ovăz
(sau fulgi de ovăz)

-50 g de făină de cocos
-1/2 cană de curmale
-1/2 cană de caju și migdale
-2 linguri de carob
-1 lingură de Chia
-3 linguri de ulei de cocos
-1/2 cană de lapte vegetal
-1 banană bine coaptă
-1/2 cană de merișor și stafide
-100 g de ciocolată neagră
-1 lingură de sos de portocale
-fulgi de cocos

Produsele folosite le găsiți la Vegis.ro și puteți profita de 12% reducere toată luna iulie, folosind codul Ioana12

Preparare

Pasul 1
Cel mai important este să hidratăm
nucile – cel puțin 4-5 ore sau peste noapte,
semințele de Chia – cel puțin  30 min sau peste noapte
goji, merișor, stafide, curmale – aprox. 30 min.

Pasul 2
Dacă nu aveți făină de ovăz, puneți la blender
100 g de fulgi de ovăz și mărunțiți bine.

Pasul 3
Adăugăm și făina de cocos, peste cea de ovăz…

…apoi mărunțim puțin nucile, doar
la câteva pulsații, cât să arate cam așa:

Pasul 4
Lăsăm nucile deoparte și mărunțim ciocolata
și curmalele, până obținem o pastă densă…

…peste care adăugăm toate celelalte ingrediente.

Pasul 5
În final, vom obține o cremă de ciocolată
delicioasă, pe care o amestecăm mai întâi
cu nucile…

Pasul 6
…apoi cu făina:

Pasul 7
În final, pe o folie de plastic peste care presărăm
puțini fulgi de cocos, adăugăm 3-4 linguri din
compoziție și modelăm „salamul de biscuiți”…

…după care rulăm strâns și răsucim la
capete, lăsând cel puțin o oră la rece.

 

Pasul 8
După ce a stat la rece, tăiem felii subțiri pe care
le ornăm cu flori comestibile și chipsuri de cocos.

Florile comestibile bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.

Poftă bună!

Rețeta video o găsiți aici:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *