Pentru că micul dejun este, de obicei, cea mai rapidă masă și trebuie pregătită într-un timp cât mai scurt, m-am gândit să facem o rubrică specială dedicată rețetelor pe fugă, care se pot lua și la pachet.
Rețeta de astăzi aduce cu sine un aport de fibre foarte bogat, care vă va ajuta să vă creați un echilibru digestiv și vă va oferi foarte multă energie.
Beneficiile fibrelor pentru organism:
-
Reduc senzația de oboseală și oferă energie
-
Întăresc sistemul imunitar
-
Ajută la eliminarea problemelor digestive
-
Contribuie la un tranzit intestinal mai bun
-
Scad nivelul de colesterol rău
-
Pot ajuta la reducerea riscului de diabet
-
Ajută la scăderea riscului de boli cardio-vasculare
-
Echilibrează greutatea corporală
Pentru că un adult are nevoie, în medie, de aprox. 30 g de fibre/zi, iată o listă cu 25 dintre cele mai importante surse vegane de fibre (/100g):
- Semințe de Psyllium – 78 g
- Chia – 34,4 g
- Semințe de in – 27 g
- Fasole verde -19 g
- Orz verde – 17,3 g
- Germeni de grâu – 15,4 g
- Fasole albă -15,2 g
- Fulgi de secară – 14,6 g
- Migdale – 12,5 g
- Fulgi de ovăz – 10,6 g
- Linte – 7,9 g
- Năut -7,6 g
- Avocado -6,7 g
- Zmeură 6,5 g
- Anghinare – 5 g
- Mure – 5 g
- Pere – 3,1 g
- Morcov – 2,8 g
- Quinoa- 2,8 g
- Varză de Bruxelles – 2,6 g
- Banane – 2,6 g
- Broccoli -2,6 g
- Cartof dulce – 2,5 g
- Mere – 2,4 g
- Căpșuni – 2 g
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente
-4 linguri de fulgi de ovăz
-1 lingură de semințe de Chia
-1 cană de lapte vegetal
-1 linguriță de Guarana
-1 linguriță de Psyllium
-1 linguriță de in măcinat
-1 lingură de fulgi de cocos
-1 mână de afine congelate
-1/2 banană
-1/2 mango
-1 măsură de Beauty Help (opțional)
-decor: căpșune, zmeură, chipsuri de cocos
Dacă doriți să cumpărați ingrediente sănătoase, bio,
puteți profita de reducerea de 15% la comenzile plasate
pe managisbio.ro, folosind codul: RETETECUVLASTARI15
sau
reducere de 12% la comenzile plasate pe vegis.ro,
folosind codul: Ioana12
Preparare
Pasul 1
Punem la hidratat fulgii de ovăz, semințele de Chia
și semințele de in pisate cu o cană de lapte vegetal.
Le putem pune de seara până a doua zi la frigider.
Pasul 2
Amestecăm bine toate ingredientele,
apoi lăsăm borcănelul la frigider peste noapte.
Pasul 3
După ce a stat la frigider peste noapte, adăugăm
o lingură de cocos peste terciul nostru, apoi lipim
jumătăți de căpșune sau kiwi pe marginea borcanului.
Pasul 4
Facem un sos de afine din restul
ingredientelor: afine, banană, mango,
Beauty Help, Guarana și Psyllium.
Găsiți Beauty Help aici:
https://zenyth.ro/produse/beauty-help-strawberry-300-g/
Pasul 5
Turnăm sosul de afine peste terciul pregătit.
Pasul 6
În final, ornăm cu zmeură și chipsuri din cocos.
Pentru că am folosit doar îndulcitori naturali,
din fructe, nu mai este nevoie de miere sau sirop.
Totuși, dacă doriți, puteți adăuga o linguriță.
Poftă bună!