Brioșe vegane (de post) fără gluten și fără zahăr

O rețetă care se pregătește în doar 30 min., este absolut delicioasă și răcoritoare și e un desert ideal pentru cei mici, doarece nu conține zahăr și se poate pregăti cu orice fel de fructe.

Pentru a împărtăși bucuria cu voi, vă spun încă de la început că mare parte dintre produsele folosite le-am luat de pe managisbio.ro și puteți profita de o reducere de 15% la comenzile de pe site, folosind codul: RETETECUVLASTARI15

De asemenea, până la finalul lunii iunie 2019, puteți profita de o reducere de 50% la florile comestibile El-Dor Plant, dacă menționați că veniți din partea Rețete cu vlăstari.


Ingrediente
(aprox. 25 de brioșe)

-150 g de făină de cocos
-60 ml de ulei de cocos
-150 g de făină de ovăz/migdale
-1 fiolă de esență de vanilie (opțional)
-6 linguri de sirop de arțar
-2 linguri de lămâie stoarsă
-2 linguri de sos de portocale
-600 ml de lapte de migdale
-2 lingurițe de praf de copt
-1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
-afine, fructe de pădure, caise etc.
-2-3 linguri de cacao (opțional)
-2 banane (opțional)
-1 praf de sare

Decor:
flori comestibile, fulgi de cocos

Florile comestibile bio sunt neprocesate, crescute
în sol organic și se găsesc la El-Dor Plant, aici.

Preparare

Pasul 1
Dacă nu aveți făină de ovăz, folosiți
fulgi de ovăz, pe care îi mărunțiți la blender.

Pasul 2
Amestecăm făina de cocos cu făina de ovăz
și un praf de sare, apoi adăugăm, treptat,
1/2 din cantitatea de lapte de migdale.

Pasul 3
Încorporăm, treptat, și celelalte ingrediente
și adăugăm restul de lapte, până când obținem
o compoziție cremoasă și omogenă.
Dacă mai este nevoie de lapte, mai adăugați.

Pasul 4
Pentru mai multă aromă, am
adăugat 2 linguri de sos de portocale.
Opțional, puteți adăuga și
2 banane pasate la blender.

Piureul de portocale a fost cea mai gustoasă
descoperire a mea, l-am cumpărat de la managisbio.ro,
iar acum puteți profita de codul de reducere
de 15% la orice comandă de pe site:
VOUCHER: RETETECUVLASTARI15

Îl găsiți aici:
https://www.managisbio.ro/conserve/987-sos-eco-de-portocale-280-g-ingredient-pt-gatit-si-coacere-.html

Pasul 5
Ungem formele de silicon cu puțin ulei de
cocos și le umplem cu aluatul de brioșe.

Pasul 6
În final, adăugăm câteva afine, fructe de pădure
sau felii de caise, căpșune etc și le înfigem în brioșe.

Pasul 7
Dăm brioșele la cuptorul preîncălzit

la 180 de grade pentru 25 min.

Când brioșele sunt gata, ele vor arăta cam așa…


Pentru varianta cu ciocolată, tot ce trebuie
să faceți este să adăugați 2-3 linguri de cacao
în compoziție și să mai îndulciți cu puțin sirop.

După 25 min de stat la cuptor, brioșele
cu ciocolată vor arăta cam așa…

Puteți orna cu fulgi de cocos, fructe, bucățele
de ciocolată sau flori comestibile, după plac.


Poftă bună!

Rețeta video e aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *