Brioșe „Amalia” cu quinoa și broccoli

Pentru că Amalia m-a inspirat cu această rețetă de brioșe, mereu îmi amintește de ea.
Așadar… am modificat puțin rețeta, am adaptat-o preferințelor mele și am denumit aceste brioșe… brioșe „Amalia”!
În plus, sunt preferatele mele, dintre toate aperitivele.

De ce? Sunt ușor de pregătit, sunt delicioase atât calde, cât și reci, se pot lua la pachet, sunt sănătoase și adorate până și de cei mici!

Hai să trecem la treabă!

 Ingrediente (aprox. 12 brioșe)

-2 ouă
-2 linguri de făină
-150 g de iaurt gras
-150 g de cașcaval ras
-1 linguriță de praf de copt
-1/2 cană de quinoa fiartă

-1 linguriță de praf de copt
-condimente: sare, chilli, sare
-broccoli, ceapă verde, mărar

(adăugați cât vreți voi – eu am pus așa:
-5 buchețele de broccoli
-1 ceapă verde (doar frunzele)
-1/2 legătură de mărar
-vlăstari de muștar, broccoli, ridiche roșie etc.

Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic.
Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
Punem quinoa și broccoli la fiert
pentru aprox. 15-20 min.
Înainte de a o fierbe, quinoa trebuie
lăsată la hidratat cel puțin 2 ore.

Pasul 2
Tocăm ceapa, mărarul și broccoli,
după ce a fiert și s-a răcit.

Pasul 3
Batem ouăle cu un praf de sare,
apoi le amestecăm cu iaurtul.

Pasul 4
Amestecăm și legumele tocate…

…apoi qunoa, făina, praful de copt…

…și o lingură de ulei de cocos.

Pasul 5
Condimentăm, după gust, apoi
ungem formele de silicon cu ulei de cocos.

Pasul 6
Umplem formele și le dăm la cuptorul
preîncălzit la 200 de grade, pentru 25-30 min.


Pasul 7
Puteți adăuga câteva semințe de dovleac presărate.
Mie mi-au plăcut tare mult așa.
De asemenea, am mai încercat să adaug
dovlecel ras și a ieșit suuuper bine!


Le puteți servi cu orice tip e vlăstari,
dacă doriți să adăugați un plus de savoare!


Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *