Fie că vrei să pregătești un mic dejun sau un brunch rapid, fie că vrei să iei ceva savuros la pachet, focaccia #cudetoate este o idee nemaipomenită!
Tot ce trebuie să faci este să pregătești aluatul de pâine pe care îl găsești în rețeta video de mai jos, apoi… trecem la treabă!
Focaccia cu cremă de migdale, avocado și vlăstari
Ingrediente
-aluat de pâine, din rețeta de mai sus
-cremă de migdale sau orice pastă tartinabilă
-pastă de roșii
-fâșii de morcov
-roșii cherry
-avocado
-vlăstari și flori comestibile bio El-Dor Plant
-condimente: usturoi granulat, paprika,
chilli, sare, piper, busuioc, după gust
-decor: semințe de dovleac și de susan
Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic.
Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Preparare
Pasul 1
Întindem cu mâinile câte o biluță de aluat direct
pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei
(să fie destul de subțire, ca în imagine);
Pasul 2
Înțepăm lipiile cu o furculiță, condimentăm cu
usturoi granulat și paprika, chilli, busuioc sau orice,
vă place, apoi ne înmuiem degetele în sos de roșii
și presăm din loc în loc aluatul cu degetele.
Lăsăm la cuptor la 200-230 de grade, pentru aprox. 25 min.
Pasul 3
De aici, puteți adăuga orice vă doriți peste focaccia…
sau să le mâncați așa, simple, cu ce doriți.
Eu am ales să le ung cu cremă de migdale,
apoi am adăugat avocado, vlăstari, morcov,
semințe de dovleac, susan negru și pastă de ton.
Pasul 4
Crema de migdale o puteți face după pașii de aici
(am pus migdale cu tot cu coajă):
https://www.youtube.com/watch?v=ff1E31SKekM
Pasul 5
Ungem focaccia cu crema de migdale sau cu
orice pastă tartinabilă, sos sau cremă de brânză etc…
Pasul 6
…apoi adăugăm avocado, vlăstari, semințe
și orice legume vă sunt pe plac.
Poftă bună!