Înghețată raw vegană cu zmeură și banane

Odată cu venirea verii, înghețata devine cel mai iubit desert!

Totuși, cum facem să alegem cea mai sănătoasă variantă?

Fără zahăr sau alți îndulcitori adăugați, fără coloranți artificiali sau conservanți, rețeta de înghețată raw vegană de astăzi este cea mai ușoară și mai creoasă rețetă pe care am încercat-o, datorită cremei de cocos și colagenului.

Colagenul este opțional, însă oferă o altfel de textură și are și nenumărate beneficii pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Eu am descoperit Beauty Help (aroma de căpșune) și a fost alegerea ideală pentru această rețetă.

Haideți să trecem la treabă!

 Ingrediente

-5 banane bine coapte
-400 g de zmeură congelată
-1/2 lămâie stoarsă
-3 măsuri de Beauty Help (opțional)
-2 plicuri de cremă de cocos
(sau 3 linguri de ulei de cocos)
-flori comestibile bio El-Dor Plant
-decor: fulgi de cocos, fructe, merișor,
nuci caju, migdale, boabe de cacao etc.

Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic.
Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Colagenul Beauty Help îl puteți găsi aici.

Beneficii colagen:
-contribuie la sănătatea oaselor și a articulațiilor
-îmbunătățește aspectul pielii
-reduce porii dilatați
-ajută la eliminarea cearcănelor
-întărește unghiile
-oferă strălucire și mai multă sănătate părului
-îmbunătățește sistemul circulator
-are efect antiaging
-netezește ridurile fine
-estompează petele lăsate de acnee
-redă luminozitatea pielii

Preparare

Pasul 1
Punem plicurile de cremă de cocos într-un
vas cu apă fierbinte, pentru a se topi.

Pasul 2
Bananele și zmeura trebuie să fie congelate!
Tăiem bananele în bucăți mai mici,
pentru a se blendui mai ușor,
apoi le adăugăm într-un blender.

Pasul 3
Adăugăm colagenul, lămâia stoarsă și
crema de cocos, apoi blenduim bine.

Pasul 4
În final, adăugăm și zmeura și
amestecăm în continuare.

 Pasul 5
După ce am obținut o compoziție aerată și
cremoasă, o transferăm în forme de înghețată
sau în caserole mai mici, după preferințe.

Pasul 6
Putem orna cu nuci caju, fructe, fulgi de cocos etc,
apoi lăsăm la congelator pentru câteva ore.

Pasul 7
Decorăm cu mentă proaspătă, flori

comestibile bio și boabe de cacao raw.

Rețeta video e aici:


Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *