Quiche simplu și rapid cu dovlecel și brânză (rețetă fără blat)

Fie că este vorba de aperitiv, tort sau prăjituri simple… ador acele rețete în care nu e nevoie să coci întâi blatul, apoi să faci crema, apoi să coci iar etc.

Îmi place ca rețetele să fie cât mai simple, fără multe ingrediente sau complicații, dar cu multe legume/fructe/ingrediente sănătoase.

Așa cum am văzut că ați iubit rețeta de tort cu mere dintr-o lovitură din imaginea de mai sus (rețeta o găsiți aici), așa este și tarta/quiche-ul de astăzi, deoarece nu e nevoie decât să amestecăm toate ingredientele, să le punem la cuptor și să ne bucurăm de cea mai ușoară și gustoasă rețetă pentru cei care iubesc astfel de preparate cu brânză, ou și multe legume.

Quiche-ul este o rețetă franțuzească, deși denumirea în sine provine din Germania, astfel încât în ambele regiuni vom găsi acest preparat ca fiind foarte popular și iubit.

De ce? Fiindcă e o idee bună de mic-dejun, brunch sau cină, e ușor de pregătit, poate fi luat la pachet sau savurat cu un iaurt/o salată lângă, după cum vă doriți.

Eu am ales să fac această rețetă fără blat separat, adăugând puțină făină în compoziția tartei, pentru a fi mai ușor de pregătit.

Haideți să trecem la treabă!

 Ingrediente

-500 g de dovlecei
(cam 2 dovlecei medii)
-1 morcov ras
-1 ceapă tocată
-250 g de telemea
(se poate înlocui cu orice tip de brânză,
cașcaval, urdă, caș proaspăt etc.)
*eu am folosit 150 g de cașcaval afumat
+ 100 g de urdă proaspătă
-5 ouă
-130 g de făină
-60 ml de ulei
-1 linguriță de praf de copt
-sare, piper, chilli, după gust

*Puteți folosi orice alte legume, dacă doriți:
ardei gras, porumb, mazăre, broccoli, spanac
sau chiar mix de legume congelate, după cum doriți.

 

Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic.
Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
După ce am ras dovlecelul, cașcavalul și morcovul, tocăm
ceapa mărunt, apoi batem ouăle cu un praf de sare.


Pasul 2
Peste ouăle bătute, adăugăm toate legumele,

apoi le amestecăm bine cu o spatulă.

Pasul 3
Adăugăm condimente, după gust
și amestecăm în continuare.

Pasul 4
Încorporăm și celelalte ingrediente
(făina, praful de copt brânzeturile și uleiul)
și pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt
și unsă cu puțin unt sau ulei.

*Eu am folosit o formă de tort cu inel detașabil.

 Pasul 5
Transferăm compoziția în tava tapetată
și dăm tarta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade
pentru aprox 50-60 min, până ce devine rumenă.

Pasul 6
În final, tarta noastră va arăta cam așa

și trebuie doar să o lăsăm cel puțin câteva
ore să se răcească, pentru a o felia.

Se poate servi la micul dejun, se poate lua
la pachet la birou sau la școală sau este
chiar o idee foarte gustoasă de prânz/cină.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *