Penne cu sos de ardei copt, fistic și vlăstari

Cine nu iubește pastele?

Pentru că se pregătesc extrem de rapid, sunt ușor de făcut chiar și pentru începători și sunt foarte gustoase, pastele sunt printre preferințele oricăruia dintre noi.

Totuși, astăzi vă voi prezenta o variantă mai sănătoasă de paste, din făină de in auriu și năut care, în combinație cu sosul de ardei copt sunt absolut savuroase!

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente:

-paste cu năut și in auriu
-3-4 ardei capia copți
-4 căței de usturoi
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-1 lingură de sos de soia
-2 linguri de oțet balsamic cremos
-sare, curry, după gust
-decor: fistic copt (nesărat),
vlăstari de ridiche roșie, fâșii de morcov

Vlăstarii bio
îi găsiți la El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1

În primul rând, pregătim sosul:
Curățăm ardeii copți de coajă și de semințe…

… apoi punem ardeii și celelalte ingrediente
într-un blender, amestecând bine:
ardeii copți (curățați și spălați), usturoiul,
fulgii de drojdie, oțetul balsamic, sosul de soia
și condimente, după gust.

Pasul 2

Curățăm fisticul și îl mărunțim cu ajutorul unui
mojar, timp în care punem pastele la fiert,
conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 3

După ce pastele au fiert, punem sosul la încălzit
într-o tigaie, apoi adăugăm pastele fierte și amestecăm.
(dacă mai e nevoie, puteți adăuga
puțin din apa în care au fiert)

Pasul 4

Pe o farfurie întinsă așezăm un pat din vlăstari,
apoi pastele, apoi fistic mărunțit și… gata!

Poftă bună!

Rețeta video e aici:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *