„Fasole bătută” cu sfeclă roșie

„Fasolea bătută” era nelipsită în copilăria mea! O mâncam simplă, cu ceapă prăjită, cu ștevie sau mărar… o bucurie a gustului! Evident, nu lipsea niciodată usturoiul!

Totuși, de când am descoperit vlăstarii, a început să experimentez tot mai mult savoarea mâncării și să combin gusturile mai mult. De exemplu, sfecla  puteți combina în orice alt pate: de mazăre, de linte, de năut etc. Totul este să creați gustul care este pe placul vostru, în funcție de preferințe.

Eu am ales fasolea cu usturoi, sfeclă roșie, vlăstari și flori comestibile… după cum veți vedea imediat.

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente:

-250 g de fasole fiartă și strecurată
(sau o conservă de fasole scursă)
-2 felii de sfeclă crudă tăiată cuburi
-3-4 căței de usturoi
-1 lingură de ulei
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-condimente, după gust:
fenicul pudră, curry pudră, sare
-vlăstari, flori comestibile, roșii uscate,
semințe de susan și năut fier pentru decor
(vlăstarii și florile comestibile
se găsesc la El-Dor Plant, aici.)

Preparare

Pasul 1

Punem toate ingredientele la blender
și amestecăm bine, până când obținem
o pastă cremoasă și consistentă.


Pasul 2

Pentru un plus de aromă ușor picantă, am
adăugat și o linguriță de unt de arahide cu chilli.

Pasul 3

Fasolea se întinde pe pâine, pe felii de
ardei gras, lipii, felii de cartof dulce la
cuptor sau rondele de orez expandat.

Pentru a realiza un model pe farfurie,
ne folosim de un capac sau fundul unui
vas mic și plat pe care turnăm puțin
oțet balsamic cremos…


…apoi presăm vasul de varfurie,
obținând diverse forme.

Puteți repeta metoda de câte ori doriți.

În final, ornăm cu felii de ceapă roșie,
vlăstari, flori comestibile, roșii uscate și semințe de susan.

Poftă bună!

Rețeta video e aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *