Astăzi am pregătit o rețetă dulce și sănătoasă, ideală pentru voi sau pentru cei mici!
Coșulețele din ovăz sunt de post, fără zahăr, fără gluten și fără coloranți sau îndulcitori artificiali, iar voi le puteți umple cu orice cremă doriți!
Eu am ales să fac două variante: umplutură de iaurt și fructe sau varianta de post: cremă vegană din caju, cocos, dulceață de trandafir și vișine.
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente:
Pentru coșulețele din ovăz:
-100 g de migdale sau nuci hidratate
-100 g de mix de fulgi de ovăz
-50 g de fulgi de nucă de cocos
-2 lingurițe de semințe de in pisate
-1 plic de piure sau cremă de cocos
-2 linguri de cacao/carob
-1 lingură de unt de arahide
-60 g de ciocolată neagră (peste 70% cacao)
-2 lingurițe de îndulcitor natural:
miere, sirop de arțar, zahăr din cocos etc.
*eu am folosit extract de malț de la Dorbobakery
-aprox. 200 ml de lapte vegetal/apă de cocos/apă
Pentru crema de iaurt:
-200 g de urdă/brânză de vaci
-50 ml de iaurt grecesc
-1 măsură de Beauty Help (opțional)
*opțional: vișine, căpșune, zmeură etc.
Pentru crema de post:
-100 g de caju hidratat
-50 g de fulgi de nucă de cocos
-2 lingurițe de dulceață de trandafir
-1 plic de piure sau cremă de cocos
-1 măsură de Beauty Help (opțional)
-1 ceașcă de apă/lapte vegetal
-100 g de vișine congelate
-1 linguriță de agar-agar, fiert în 150 ml de apă
Preparare
Pasul 1
Pentru aluatul de coșulețe, mărunțim bine
migdalele sau nucile hidratate cel puțin 5-6 ore
la un blender/robot de bucătărie, apoi le
amestecăm cu toate celelalte ingrediente.
Dacă mai este nevoie, mai adăugați
puțină apă de cocos/apă/lapte vegetal.
Pasul 2
Modelați aprox. o lingură de aluat în
forme de brioșe unse cu ulei de cocos.
Nu uitați că puteți folosi codul de 15% reducere
în magazinul managisbio.ro, folosind codul
RETETECUVLASTARI15
Pasul 3
Lăsați coșulețele la cuptorul preîncălzit
la 180 de grade pentru aprox. 15-20 min.
Pasul 4
Pentru crema de iaurt, amestecați toate
ingredientele la blender și, opțional,
puteți adăuga orice fruct doriți.
Trebuie să obțineți o pastă consistentă
de brânză în care puteți încorpora alune,
fulgi de ciocolată sau fructe de pădure întregi.
Pasul 5
Umpleți coșulețele cu crema astfel
obținută și lăsați-le să se odihnească
cel puțin 2-3 ore la frigider.
Pasul 6
Ornați cu orice fructe doriți, la alegere.
Eu am ales afine și căpșune, pudră de acai
și flori comestibile bio El-Dor Plant.
Pentru varianta vegană, de post, am ales
să umplu coșulețele cu o cremă din caju,
cocos, dulceață de trandafiri și vișine.
Pasul 7
Amestecăm toate ingredientele
pentru cremă la blender…
…adăugând și 1 linguriță de agar agar
fiert în 150 ml de apă, pentru a întări crema.
Pasul 9
Umplem coșulețele cu crema astfel
obținută, iar în final mai adăugăm
câte o linguriță de dulceață de trandafir…
Pasul 10
…apoi ornăm cu fructe, petale de trandafir bio
și orice mai este pe placul vostru!
Lăsați coșulețele la frigider, pentru a se odihni puțin…
apoi savurați-le cu plăcere alături de cei dragi!
Poftă bună!
Rețeta video e aici: