Cartof dulce și ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, mărar și quinoa (rețetă vegană, de post)

Cartoful dulce este una dintre legumele mele preferate pentru cină, alături de broccoli. Așa că… ghiciți cu ce am combinat astăzi cartoful dulce? Cu broccoli, exact! Am adăugat câteva ciuperci pe care le mai aveam prin frigider și… gata cina!

Totuși, ceea ce face din această rețetă cea mai gustoasă cină este sosul de usturoi, după cum o să vedeți mai jos.

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente (pentru 2 porții):

-1 cartof dulce
-4-5 ciuperci
-2-3 linguri de quinoa
-1 mână de caju hidratat
-1 lingură de tahini
-3-4 căței de usturoi
-1 castravete la oțet
-sare, chilli, mărar, după gust
-vlăstari de ridiche roșie
(se găsesc la El-Dor Plant, aici).

Preparare

Pasul 1

Spălăm și tăiem cartoful în 2 jumătăți
(cu tot cu coajă), apoi îl înțepăm cu
o furculiță și îl stropim cu puțin ulei.
Curățăm și ciupercile pe care le stropim
cu puțin ulei și le condimentăm, după gust.

Dăm totul la cuptorul preîncălzit
la 200 de grade, pentru aprox. 20-25 min.

Pasul 2

 

Între timp, punem 2-3 linguri de quinoa la fiert.

Nu uitați că puteți folosi codul de 15% reducere
în magazinul managisbio.ro, folosind codul
RETETECUVLASTARI15

Pasul 3

Pregătim sosul de usturoi, adăugând într-un
blender nucile caju hidratate, mărarul tocat,
sosul tahini, usturoiul și condimente, după gust.

Adăugăm apă, în funcție de cât de subțire
ne dorim să iasă sosul de usturoi la final.

Pasul 4

Adăugăm sosul de usturoi
peste quinoa și amestecăm bine…

…apoi adăugați peste sos 1 castravete
la oțet pe care îl tăiați cuburi.

Eu am servit totul cu niște broccoli fiert,
combinat cu vlăstari de ridiche roșie.

Pasul 5

Între timp, s-au copt și legumele, am făcut
și mămăliguță și… cina noastră este gata!

Am presărat puțină hrișcă germinată și
deshidratată peste ciupercile coapte.
(se găsește la El-Dor Pant)

Poftă bună! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *