Hummus cu rodie și cartofi dulci la cuptor

Hummusul este una dintre cele mai iubite variante de aperitiv, mic dejun, cină sau chiar gustare, dacă servim cu moderație, cu câteva felii de sfeclă roșie, morcov sau ardei.

De data aceasta, vă sugerez o idee de cină sau prânz foarte ușor de luat la pachet, foarte sățios și gustos. Cartofii dulci se combină perfect cu hummusul!

Vlăstarii adaugă un plus de nutrienți și un gust special, mult mai intens! Alături de spanac și de rodie… veți savura cea mai gustoasă combinație vegană, de post!

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente (pentru 2 porții)

Pentru hummus:
-1 conservă de năut
-2 linguri de tahini (pastă de susan)
-1 praf de sare
-1/3 linguriță de chimen
-1 lingură de lămâie stoarsă
-3-4 căței de usturoi
decor: rodie, susan negru, spanac

Pentru cartofii la cuptor:
-2 cartofi dulci
-2-3 linguri de ulei de cocos
-susan negru, chilli/boia (după gust)

Pentru un plus de vitamine și de savore,
am adăugat spanac și vlăstari de mărar
(se găsesc la El-Dor Plant, aici).

 

Preparare

Pasul 1
Tăiem cartofii dulci bețe, cu tot cu coajă,
și îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 2
Ungem cartofii cu 2-3 linguri de ulei de cocos,
susan negru și boia, apoi îi amestecăm cu mâinile.

Pasul 3
Lăsăm cartofii la cuptorul preîncălzit
a 200 de grade, pentru aprox. 20 min.

Pasul 4
Între timp, pregătim hummusul:
Strecurăm boabele de năut și le clătim bine în
apă rece, după care le adăugăm într-un blender
cu 1/3 din aquafaba (apa din conservă).

…apoi adăugăm toate celelalte ingrediente
și amestecăm bine în blender, la viteză mare.

Pasul 5
În final, vom obține cea mai cremoasă pastă
de năut, pe care o vom orna cu susan negru
și cu semințe de rodie, după preferințe.

Dacă doriți să încercați varianta de
hummus roz, rețeta video o găsiți aici:

Puteți încerca și varianta de hummus galben,
adăugând 1-2 lingurițe de turmeric sau
hummus verde, adăugând spirulină:

Pasul 6
Adăugăm spanacul și vlăstarii de mărar…
și gata!

Poftă bună! 

Rețeta video o găsiți aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *