Dacă vă doriți să experimentați gusturi noi, savoarea prăjiturilor naturale, fără zahăr și fără coloranți artificiali, dulciurile raw vegane sunt ideea cea mai bună!
Dincolo de aspectul lor deosebit, aceste prăjituri sunt extrem de sănătoase, se pregătesc rapid, fără coacere și merită să le încercați.
Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că mare parte dintre ingrediente o reprezintă nucile, semințele și uleiurile naturale, așa că nu trebuie să exagerați cu porțiile.
Pentru cremă, puteți opta pentru orice alte ingrediente sau fructe doriți, dar eu am ales pentru astăzi bananele și afinele.
Pentru varianta cu mentă și afine, urmăriți rețeta video de aici:
Haideți să trecem la treabă!
Ingrediente
Blat:
-200 g de mix de ovăz
(din fulgi de ovăz, semințe de in,
migdale, stafide și scorțișoară)
-2 linguri de boabe de cacao raw
(sau ciocolată neagră)
-2 linguri de pudră de roșcove
-2 linguri de Psyllium
-3 cești cu lapte vegetal
-200 g de curmale
-1 praf de sare
Cremă:
-200 g de caju hidratat
-1 cană de lapte vegetal
-3-4 linguri de sirop de agave/arțar/curmale
-2 linguri de agar-agar fierte în 200 ml de apă
(puteți folosi și gelatină)
-2 banane
-2 lingurițe de turmeric
-4 linguri de ulei de cocos
-200 g de afine
-1 măsură de Beauty Help (opțional)
-2 linguri de pudră de sfeclă roșie (opțional)
-2 linguri de spirulină granulată (opțional)
Spirulina granulată Spinoa o puteți găsi aici.
Beauty Help poate fi achiziționat de aici.
Preparare
Înainte de orice, nucile caju trebuie hidratate pentru cel puțin 4-5 ore sau peste noapte!
Curmalele trebuie hidratate aprox. 30 min.
Pasul 1
Mărunțim bine ovăzul, amestecându-l cu pudra
de roșcove, un praf de sare, boabele de cacao
sau ciocolata, Psyllium și 1 ceașcă de lapte vegetal…
…până când devine așa:
Pasul 2
Adăugăm curmalele și celelalte 2 cești de lapte,
până când vom obține o consistență densă și lipicioasă:
Pasul 3
Pentru cremă, punem la blender nucile caju
hidratate, laptele, siropul și agar-agarul fiert…
…după care punem deoparte
1/2 din crema astfel rezultată.
Pasul 4
Restul de cremă rămas îl combinăm cu bananele,
turmericul și 2 linguri de ulei de cocos și vom
obține o cremă de un galben intens,
pe care o vom pune deoparte într-un bol separat.
Pasul 5
Revenim la prima jumătate din compoziția
de cremă, peste care adăugăm afinele,
2 linguri de ulei de cocos, Beauty Help
și pudra de sfeclă roșie, dacă doriți.
Pasul 6
Opțional, puteți combina crema de banane cu
2 linguri de spirulină granulată, pentru un
plus de efect și de proteine care vă vor oferi energie.
Pasul 7
Pregătim câteva inele de prăjituri
sau o formă de tort în care vom presa
blatul cu o lingură, proporțional.
Pasul 8
Începem să adăugăm crema, pe rând,
alternând cele două culori, astfel:
Pasul 9
După ce am terminat cele două tipuri
de cremă, cu ajutorul unei cozi de linguriță,
formăm diferite modele din cremă:
Pasul 10
Când am terminat, ornăm cu afine
și spirulină și lăsăm prăjiturile la rece
pentru cel puțin 5 ore sau peste noapte.
Poftă bună!
Rețeta video o puteți găsi aici: