Pizza vegetariană cu avocado și vlăstari

Pizza este întotdeauna o idee bună, atunci când vine vorba de o masă delicioasă alături de cei dragi!

Dar cea mai bună pizza e aceea pe care o faci chiar tu acasă, cu ingrediente sănătoase, exact după gustul tău.

Așadar, blatul de pizza pe care îl folosesc este cel clasic de pâine, pentru care vă las rețeta aici:

În rest, puteți adăuga orice ingrediente sunt pe placul vostru, fie că doriți să pregătiți varianta vegană de pizza (fără ou și cașcaval), fie că doriți să adăugați pește sau carne.

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente

1/3 din blatul de pâine
ulei de măsline
sos de roșii
mix de porumb

boabe de năut fiert
cașcaval
felii de ardei sau roșii
2 ouă bătute
1 lingură de pastă tartinabilă (opțional)
vlăstari de toate tipurile
felii de piersică
2 avocado
flori comestibile
sare, fulgi de chilli, după gust

Vlăstarii și florile comestibile bio le găsiți la El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
În primul rând, tapetăm o tavă cu hârtie de copt
și o ungem cu ulei, apoi întindem blatul cu mâinile,
fără a ne ajuta de sucitor!

Pasul 2
Înțepăm furculița blatul întins…

…apoi ungem blatul cu sos de roșii.

Pasul 3
Presărăm mix de porumb, năut fiert
sau orice alte legume doriți: dovlecel,
ardei gras, felii de vinete, mazăre etc.

Pasul 4
Presărăm cașcaval ras pe deasupra,
în funcție de cât vă doriți.

Pasul 5
Adăugăm felii de roșii sau de ardei,
condimentăm cu sare și fulgi de chilli.

Pasul 6
Batem 2 ouă pe care le amestecăm cu
1 lingură de pastă tartinabilă sau smântână
(eu am folosit pastă vegană de roșii)
și lăsăm la cuptorul preîncălzit la

180 de grade pentru aprox. 30-40 min.

Pasul 7
După ce a copt, presărăm vlăstari de toate tipurile…

…apoi adăugăm felii de piersică și avocado.
În final, presărăm puțin oțet balsamic

cu extract de rodie, pentru un plus de savoare.
*piersica oferă un gust extrem de răcoritor
și vă recomand să încercați!

Pentru a realiza floarea din avocado,
urmați pașii din următorul video:

Poftă bună!

Rețeta video o găsiți aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *