Clafoutis cu vișine și caise

Pentru că încă este sezonul vișinelor, m-am gândit să fac această rețetă de Clafoutis puțin reinterpretată, dar o puteți face cu orice alte fructe doriți: caise, zmeură, căpșune etc.

Secretul este făina de cocos, care o face mult mai pufoasă decât în rețeta originală, iar prăjitura se va topi în gură ca o cremă de zahăr ars!

Este extrem de gustoasă și caldă, dar eu o ador rece, după ce a stat o noapte la frigider.

Haideți să trecem la treabă!

Ingrediente

400 g de vișine lăsate la macerat
cu 2 linguri de zahăr și
2 linguri de vișinată (opțional)
5 caise feliate lăsate la macerat
cu 2 linguri de zahăr
110 g de făină albă + 50 g de făină de cocos
1 praf de sare
1 plic de cremă de cocos
70 g de zahăr
coaja rasă de la o lămâie
5 ouă
220 ml de lapte
50 ml de frișcă lichidă
50 g de unt topit

Crema de cocos, făina de cocos și florile comestibile le găsiți la El-Dor Plant.
Restul ingredientelor bio le găsiți la Vegis.ro și puteți profita de 12% reducere toată luna iulie, folosind codul Ioana12

Preparare

Pasul 1
Amestecăm cele două tipuri de făină,
zahărul, coaja de lămâie și sarea…

Pasul 2
…apoi adăugăm, pe rând, ouăle, laptele,
smântâna lichidă, crema de cocos și untul topit,
amestecând foarte bine cu un tel, până la omogenizare.

Pasul 3
Tapetăm o formă de tort sau o tavă
cu hârtie de copt pe care o ungem cu ulei de cocos
peste care presărăm puțin zahăr…

…apoi adăugăm fructele, după preferințe.

Pasul 4
Dăm tava la cuptorul preîncălzit
la 180 de grade pentru 50 min.

După ce se răcește, putem felia tarta
noastră și o putem servi caldă sau
o lăsăm peste noapte la frigider.

Pasul 5
Pentru un plus de efect… ornăm cu
flori comestibile de la El-Dor Plant:

Poftă bună!

Rețeta o găsiți aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *