5 idei de sosuri vegane (de post)

Eu ador, pur și simplu ador sosurile în orice preparat!

Le folosesc în paste, în salate, în lipii cu legume, peste legume la cuptor, cu cartof dulce, cu vinete, dovlecei, orez fiert etc.

Sunt absolut savuroase și gustoase, doar că… sunt ele cele mai sănătoase?

De multe ori, în comerț găsim sosuri extrem de bogate în conservanți și coloranți artificiali, cu multe E-uri și chimicale…, așa că m-am gândit să vă propun 5 idei de sosuri vegane, doar din ingrediente sănătoase, care să fie alternativa ideală pentru orice dressing din comerț!

Vlăstarii bio El-Dor Plant adaugă un plus de savoare și, în același timp, au un aport nutritiv de aprox. 70 de ori mai mare decât planta matură. Astfel, vom obține un dressing mult mai hrănitor și cu un gust mai intens.

 

Vlăstarii și florile comestibile bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.

 Haideți să trecem la treabă!

1. Sos de avocado cu măcriș, spanac și muștar

Ingrediente:
-1 avocado
-1 mână de măcriș proaspăt
-1 mână de spanac proaspăt
-1 lingură de muștar de Dijon
-1 ceașcă de apă
-1 felie de ghimbir proaspăt
-sare, lămâie, usturoi, după gust

Amestecăm toate ingredientele la blender,
condimentăm, după gust, apoi ornăm cu vlăstari
de ridiche roșie și semințe de dovleac.

2. Sos tahini cu usturoi

Ingrediente:
-3 linguri de tahini
-1 lingură de oțet balsamic cremos
-1 lingură de muștar de Dijon
-1/2 lămâie stoarsă
-2-3 căței de usturoi
-1 ceașcă de apă

Amestecăm toate ingredientele la blender,
condimentăm, după gust, apoi ornăm cu
semințe de susan negru, pătrunjel, busuioc etc.

3. Sos Ranch din caju, mărar și chives
(sau ceapă verde)

Ingrediente:
-4 linguri de caju hidratat
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-1 lingură de muștar de Dijon
-1/2 lămâie stoarsă
-1 ceașcă de apă
-usturoi, mărar, chives, după gust



Amestecăm toate ingredientele la blender,

condimentăm, după gust, apoi ornăm cu
fulgi de chilli și flori comestibile bio.

4. Sos de roșii cu busuioc

Ingrediente:
-1 ceașcă de conservă de roșii
-3-4 frunze de busuioc proaspăt
-2-3 căței de usturoi
-1 lingură de oțet balsamic cremos
-1 lingură de ulei

-1 mână de vlăstari de ridiche roșie
-1 ceașcă de apă

Amestecăm toate ingredientele la blender,
condimentăm, după gust, apoi ornăm cu
vlăstari de muștar și flori comestibile bio.

5. Sos de broccoli cu tahini

Ingrediente:
-4-5 buchețele de broccoli fiert
-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
-1 mână de vlăstari de broccoli
-1 lingură de oțet balsamic cremos
-2-3 căței de usturoi
-1 ceașcă de lapte vegetal
-1 lingură de sirop de arțar
-1 lingură de tahini
-1 mână de vlăstari de floarea-soarelui
-sare, boia, după gust

Amestecăm toate ingredientele la blender,
condimentăm, după gust, apoi ornăm cu
vlăstari de muștar și flori comestibile bio.

În final, ornăm cu flori comestibile bio.

Rețeta video o puteți găsi aici:

 

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *