Este, probabil, unul dintre cele mai renumite ingrediente pentru cei care suferă de intoleranță la gluten: TAPIOCA.
Este ușor de digerat, se pregătește foarte ușor și este foarte delicioasă ca desert sau ca mic dejun.
Astăzi m-am gândit să o combin cu câteva superalimente și să mă bucur de un mic dejun hrănitor și sățios.
Pentru a împărtăși bucuria cu voi, vă spun încă de la început că mare parte dintre produsele folosite le-am luat de pe managisbio.ro și puteți profita de o reducere de 15% la comenzile de pe site, folosind codul: RETETECUVLASTARI15
De asemenea, până la finalul lunii iunie 2019, puteți profita de o reducere de 50% la florile comestibile El-Dor Plant, dacă menționați că veniți din partea Rețete cu vlăstari.
Ingrediente (2 porții)
-o ceașcă de tapioca
-2 căni de lapte vegetal
-2 lingurițe de Guarana
-2 măsuri de Beauty Help
-2 linguri de fulgi de cocos
-1 banană
-1 mână de afine
-1 lingură de ulei de cocos
Decor:
-flori comestibile
-mousse de portocale
-semințe de cânepă
-sirop de arțar
Florile comestibile bio sunt neprocesate, crescute
în sol organic și se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Punem tapioca la hidratat pentru cel puțin 1 oră,
într-o cantitate dublă de lapte vegetal sau apă.
Pasul 2
Punem tapioca hidratată la fiert cu o
cantitate de lapte vegetal care să o acopere.
*Amestecăm încontinuu, pentru a nu se lipi.
Pasul 3
Pentru piureul de fructe, punem la blender:
banana, afinele, Beauty Help,
Guarana și uleiul de cocos.
Beneficii Beauty Help:
-îmbunătățește aspectul pielii
-reduce liniile fine de riduri
-îmbunătăţește microcirculatia la nivelul feţei
-estompează petele roşiatice din cuperoză;
-estompează petele maronii rămase de la soare;
-întărește firul de păr şi a unghiilor
-reduce porii dilatați
-îmbunătățește circulația articulară