Pentru că micul dejun este, de obicei, cea mai rapidă masă și trebuie pregătită într-un timp cât mai scurt, m-am gândit să facem o rubrică specială dedicată rețetelor pe fugă, care se pot lua și la pachet.
Avocado este unul dintre cele mai iubite fructe pe tot parcursul anului, așa că am ales o rețetă simplă, bogată în Omega-3 și nutrienți, pe care o putem pregăti în max. 15 min:
Avocado cu tofu, migdale și roșii cherry trase la tigaie în suc de portocală și ghimbir
Ingrediente (2 porții)
-100-150 g de tofu
-1 avocado
-roșii cherry
-3 linguri de portocală stoarsă
-2-3 feliuțe de ghimbir
-migdale
-opțional: vlăstari de broccoli, muștar,
ridiche roșie, după preferințe
-sare, piper, chilli, după gust
*Puteți folosi orice alte legume, dacă doriți:
ardei gras, porumb, mazăre, broccoli, spanac
sau chiar mix de legume congelate, după cum doriți.
Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic.
Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Preparare
Pasul 1
Tăiem tofu în cuburi mici, tocăm migdalele
mărunt și pregătim o tigaie antiaderentă.
Pasul 2
Tăiem roșiile cherry în jumătăți și 2-3 feliuțe
de ghimbir proaspăt, după care punem totul la
călit cu 3 linguri de portocală stoarsă.
*puteți înlocui portocala cu câțiva stropi de ulei de măsline