Pate de linte cu vlăstari de mazăre și chipsuri de Kale

Ingrediente
150 g de linte roșie
1 cartof dulce
2 lingurițe de tahini
3-4 căței de usturoi
Ulei de măsline cu extract de trufe
3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Vlăstari de mazăre
Chilli, sare, piper

Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plantaici.

Preparare

Pasul 1
Punem lintea la fiert, pentru aprox. 20 min.,
conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2
Tăiem cartoful dulce cuburi, cu tot cu coajă și
curățăm ceapa, pe care o tăiem în 4.

Pasul 3
Punem legumele la fiert, până ce devin foarte moi.
Opțional, puteți adăuga și un morcov.

Pasul 4
După ce lintea a fiert, o clătim și o strecurăm bine, apoi
o punem la blender, împreună cu legumele, adăugând,
treptat, și celelalte ingrediente.

Pasul 5
Când am obținut un pate cremos și consistent,
îl întindem pe rondele de hrișcă/orez, pâine integrală,
lipie sau chiar felii de ardei capia.

Pasul 6
În final, ornăm cu vlăstari de mazăre și chipsuri de Kale.

Poftă bună!

Rețeta video o găsiți aici:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *