Astăzi vă propun o rețetă de ovăz cu iaurt, maca și petale de trandafir, care, pe lângă faptul că va pune în valoare efectele benefice pentru digestie ale fibrelor, vă va face să descoperiți și beneficiile uimitoare ale pudrei de maca.
Beneficiile fulgilor de ovăz:
-sunt bogați în antioxidanți
-ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL)
-cresc senzația de sațietate
-controlează nivelul de zahăr din sânge
-ameliorează problemele dermatologice
O idee de terci de ovăz găsiți aici:
sau aici:
Beneficiile pudrei de maca:
-întărește sistemul imunitar;
-este o sursă naturală de energie, care crește rezistența la efort fizic;
-stimulează metabolismul;
-este un afrodisiac natural;
-îmbunătățește funcționarea creierului;
-ajută la tratarea infertilității;
-are un efect antioxidant.
Revenind la rețeta de astăzi:
Mic dejun cu ovăz, iaurt,
maca și petale de trandafirIngrediente
-200-250 g de iaurt
-2-3 linguri de fulgi de ovăz
-2 linguri de fulgi de cocos
-1 lingură de carob (pudră de roșcove)
-1 linguriță de pudră de maca
-1 linguriță de miez din boabe de cacao
-5-6 migdale
-câteva stafide
-afine congelate
-flori comestibile
-semințe de cânepă
Florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Preparare
Pasul 1
Mai întâi amestecăm iaurtul cu fulgii de ovăz,
pentru a se hidrata bine.
Pasul 2
Ulterior, adăugăm cocosul, boabele
de cacao și pudra de maca.
Boabele de cacao sunt extrem de recomandate pentru
beneficiile pe care le au asupra funcțiilor cerebrale,
dar și pentru energia pe care o oferă întregii zile,
așa că sunt ideale la micul dejun.
Pasul 3
Adăugăm și pudra de roșcove migdalele
și câteva stafide, ca îndulcitor.
(Dacă doriți să fie mai dulce,
puteți adăuga puțină miere).
Pasul 4
În final, ornăm cu fructe, la alegere:
eu am optat pentru afine, pentru efectul energizant
și antioxidant, semințe de cânepă și petale de trandafir
sau flori comestibile bio.
Poftă bună!