Ingrediente (pentru 6-8 porții)
2 cartofi dulci tăiați cuburi
2-3 morcovi
2 cepe
4-5 căței de usturoi
Ulei de măsline cu extract de trufe
3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Vlăstari de ridiche roșie
1-2 feliuțe de ghimbir
1/4 liguriță de chimen măcinat
Chilli, sare, piper
Susan negru și pătrunjel, pentru decor
Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Punem toate legumele la fiert pentru aprox. 20 min.
Pasul 2
După ce legumele au fiert, le strecurăm bine
și le punem la blender cu puțin din apa în care au fiert.
Pasul 3
După ce s-au pasat puțin legumele, adăugăm usturoiul,
ghimbirul și fulgii de drojdie, condimentând
după gust și amestecând în continuare.
Pasul 4
În funcție de cât de subțire doriți să fie supa,
mai adăugați din apa în care au fiert legumele.
Uleiul de măsline cu extract de trufe de
la Lidl oferă o savoare specială supei.
Pasul 5
În final, turnăm supa fierbinte în farfurie…
Pasul 6
…și facem un model circular, după care adăugăm
vlăstarii, susanul negru și pătrunjelul.
Poftă bună!
Pentru o rețetă specială de supă crudă de mazăre, urmăriți rețeta video aici:
De asemenea, puteți încerca supa cremă de broccoli aici: