Rețeta aceasta de plăcintă este inspirată de Teo’s Kitchen, a cărei rețetă o găsiți aici:
https://www.teoskitchen.ro/2019/04/prajitura-cu-branza-de-vaci-si-stafide.html
Este alternativa perfectă pentru pască, blatul este foarte pufos și gustul foarte aromat.
Ingrediente:
Blat:
-4 ouă
-200 g de zahăr pudră
-200 ml de ulei
-coaja de la o portocală rasă
-250 g de făină Delizia pentru patiserie
-2 lingurițe de praf de copt (un pliculeț)
Cremă:
-100 g de mix de goji, stafide și merișor
-4 ouă
-2 linguri de rom
-1 kg de brânză de vaci
-150 g de zahăr pudră
-1 fiolă de esență de vanilie
-100 g de griș Delizia
-zahăr pudră de garnisit
Preparare
Pasul 1
Pentru început, punem fructele goji, stafidele și
merișorul la hidratat în 2 linguri de rom și
50 ml de lapte/apă fierbinte.
Pasul 2
Pentru blat, amestecăm cu un mixer ouăle, zahărul,
uleiul și laptele, până când se fac spumă.
Pasul 3
Ulterior, adăugăm coaja de portocală
(sau lămâie), praful de copt și făina.
Pasul 4
Când compoziția pentru blat este gata, pregătim două
forme rotunde de tort tapetate cu hârtie de copt și unt
sau puteți opta pentru o tavă dreptunghiulară.
Adăugăm 1/2 din compoziție în cele două forme, proporțional,
și le dăm la cuptor pentru 15-20 min. la 180 de grade.
Pasul 5
Pentru cremă, amestecăm brânza de vaci cu
ouăle, zahărul și grișul cu un mixer…
Pasul 6
Sau, dacă doriți o textură mai fină a cremei,
folosiți un blender mai puternic.
Blenderul recomandat de noi este Blendtec și îl puteți găsi aici:
http://www.eldorplant.ro/aparatura-bucatarie/blendere/
Pasul 7
Adăugăm fructele goji, stafidele și merișorul
+ esența de vanilie și amestecăm cu o spatulă.
Pasul 8:
După ce blatul s-a copt, turnăm crema, proporțional.
Pasul 9:
Peste cremă, turnăm și restul de blat și uniformizăm cu o spatulă.
Pasul 10:
Dăm la cuptor plăcinta pentru încă 35-40 min. la 180 de grade.
Pasul 11:
După ce plăcinta s-a copt, o lăsăm să
se răcească, apoi o pudrăm cu puțin zahăr.
Poftă bună!
Rețeta video o găsiți aici: