Rețeta de astăzi este ideală pentru micul dejun, e gata în câteva minute și te va surprinde cu un gust delicios!
Vlăstarii de floarea-soarelui și pasta de avocado adaugă un plus de prospețime farfuriei tale!
Omletă vegană din tofu cu ceapă verde, avocado și vlăstari
Ingrediente:
-o bucată de tofu
-2 cepe verzi
-1 avocado
-1/2 lămâie
-1/2 sfeclă roșie
-vlăstari de floarea-soarelui
-semințe de cânepă
-pudră de sfeclă roșie
-merișor
-sare, piper, chilli, usturoi granulat, după gust
Vlăstarii bio se găsesc la El-Dor Plant, aici.
Preparare
Pasul 1
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei.
Pasul 2
Scoatem bucata de tofu de la marinat și o presăm
într-un șervețel uscat, pentru a elimina surplusul de apă.
Pasul 3
Mărunțim tofu cu o furculiță, apoi
îl punem la călit, împreună cu ceapa.
Pasul 4
Condimentăm cu sare, piper, chilli, după gust.
Pasul 5
Pentru pasta de avocado, vom avea nevoie de
un avocado bine copt, pe care îl curățăm.
Pasul 6
Punem bucățile de avocado într-o cană, apoi
le strivim cu o furculiță, amestecând energic
și stropind cu puțin ulei, zeamă de lămâie,
usturoi granulat și chilli, după gust.
Pasul 7
Amestecăm omleta cu pasta de avocado.
Pasul 8:
Umplem un inel metalic cu omleta,
presăm bine cu o lingură, apoi îl îndepărtăm.
Pasul 9:
Adăugăm sfecla roșie, vlăstarii bine spălați, semințele
de cânepă, merișorul și pudra de sfeclă roșie.
Poftă bună!
Rețeta video o puteți găsi aici: