Astăzi vom pregăti o rețetă de ciocolată de casă fără zahăr, foarte ușor de făcut și folosind doar 3 ingreidente: unt de cacao, cacao pudră și sirop de curmale. Puteți folosi orice alt îndulcitor, după preferințe: miere, stevia, sirop de arțat, sirop de agave etc.
Ciocolată vegană fără zahăr din 3 ingrediente
Ingrediente:
-100 g de unt de cacao
-70 g de cacao pudră
-125 ml de sirop de curmale
sau miere, sirop de agave etc.
pentru ornat: fulgi de cocos, goji,
migdale, fistic, stafide etc.
Untul de cacao, cacaua pudră și siropul de curmale le puteți găsi pe Vegis.ro, aici: https://vegis.ro/
Preparare
Pasul 1
Pentru a topi untul de cacao, puteți folosi
unt de cacao granule (ca în imagine) sau
unt de cacao la borcant sau tabletă, pe care
va trebui să îl mărunțiți în prealabil.
Pasul 2
Lăsăm untul să se topească într-un vas cu apă
clocotită sau la bain-marie, amestecând bine.
Pasul 3
Când untul este complet topit, adăugăm
cacaua, lingură cu lingură.
Pasul 4
În final, adăugăm și îndulcitorul.
*dacă doriți ca ciocolata să fie mai dulce,
puteți adăuga mai mult îndulcitor.
Pasul 5
Cât ciocolata încă este topită, o turnăm în
formele de silicon (pentru bomboane)…
Pasul 6
…sau pe o hârtie de copt, presărând migdale,
goji, stafide, cocos etc. pe deasupra.
Pasul 7
Lăsăm ciocolata la răcit pentru câteva ore.
Pasul 8
Când ciocolata s-a întărit bine, ea va arăta cam așa:
Pasul 9
Rupem tableta în bucăți mai mici, iar
bomboanele le scoatem din forma de silicon…
Pasul 10:
…și ciocolata este gata!
Poftă bună!
Rețeta video o puteți găsi aici: