Terci de ovăz cu flori comestibile și dulceață raw vegană de zmeură și Chia

Astăzi vă propun o rețetă de terci de ovăz hrănitoare și sănătoasă, care va pune în valoare efectele benefice pentru digestie ale fibrelor.

Beneficiile fulgilor de ovăz:

-sunt bogați în antioxidanți

-ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL)

-cresc senzația de sațietate

-controlează nivelul de zahăr din sânge

-ameliorează problemele dermatologice

O altă idee de terci de ovăz găsiți aici:
https://www.youtube.com/watch?v=CGG4DEFbzXA

Beneficiile semințelor de Chia:

-sunt o sursă naturală de energie;

-oferă senzația de sațietate și ajută procesul de slăbire;

-ameliorează durerile articulare;

-ajută la formarea masei musculare;

-ajută la eliminarea durerilor menstruale;

-îmbunătățesc digestia;

-detoxifiază organismul.

O altă idee de terci de budincă de Chia găsiți aici:
https://www.youtube.com/watch?v=tlx0QMhShUc

Revenind la rețeta de astăzi:

Terci de ovăz cu flori comestibile și dulceață raw vegană de zmeură și Chia

 Ingrediente

-1 lingură de semințe de Chia
-3 linguri de zmeură congelată
-1/2 cană de fulgi de ovăz
-1 cană de lapte vegetal
-cremă ce cocos
-câteva nuci românești
-sirop de curmale
-1 kiwi
-flori comestibile
-fulgi de cocos
-semințe de cânepă
-pudră de sfeclă

Am folosit : semințe de Chia bio de la Dragon pe care le puteți găsi la Obio aici. și Mix de fulgi de ovăz cu in, susan și Chia

Lapte vegetal din caju de la Unicorn Nautrals pe care îl puteți găsi aici.

Florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
Punem 1 lingură de semințe de Chia la hidratat
cu 3 linguri de zmeură congelată și amestecăm bine.
Le lăsăm așa cel puțin 30 min. și, dacă mai e nevoie,
adăugăm 1/2 ceașcă de apă/lapte vegetal.

Pasul 2
Punem la fiert 1 cană de lapte vegetal
cu 1/2 cană de fulgi de ovăz pentru 5-10 min.

Pasul 3
Între timp, topim 1/2 plic de cremă de cocos
sau 1-2 linguri de ulei de cocos la bain-marie.

Pasul 4
Când terciul fierbe, adăugăm câteva nuci
românești și mai lăsăm să fiarbă 5 min.

Pasul 5
Când zmeura s-a topit, adăugăm 1-2 linguri
de sirop de curmale, ca îndulcitor.
Puteți înlocui cu miere, sirop de agave, 1/2 banană etc.

Pasul 6
Adăugăm crema de cocos peste terciul de ovăz,
apoi îl transferăm într-un castron.


Pasul 7
Peste terciul cald, adăugăm dulceața de zmeură.

 


Pasul 8
În final, ornăm cu kiwi, fulgi de cocos, pudră
de sfeclă, semințe de cânepă și flori comestibile.

Poftă bună!

 

Rețeta video o găsiți aici:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *