Rețetă 2 în 1: Lipii de sfeclă umplute și bomboane raw vegane

Astăzi v-am pregătit o rețetă care un aperitiv care nu face risipă și care, deși înlocuiește pâinea, zahărul și alte ingrediente (care, de obicei, sunt de nelipsit în rețetele tradiționale), te va lăsa fără cuvinte:

Lipii de sfeclă umplute și bomboane raw vegane

 

Ingrediente:
Pentru lipii:
-2 felii de sfeclă
-1 morcov
-150 g de făină de secară
-2 linguri de semințe de Psyllium
-2 linguri de ulei de cocos
-un praf de sare
Pentru bomboanele raw vegane:
-pulpa stoarsă de la sfeclă și de la morcov
-2 linguri de semințe de cânepă
-2 linguri de fulgi de cocos
-1 lingură de semințe de Psyllium
-1 lingură de miere
-1 lingură de ulei de cocos
-1 lingură de carob
-2-3 linguri de ovăz

Preparare

Pasul 1
Stoarcem sfecla și morcovul, obținând aproximativ 120-130 ml de suc.

Eu am folosit un storcător prin presare la rece manual.

Pasul 2
Păstrăm pulpa stoarsă pentru bomboanele raw vegane

pe care le pregătim mai târziu, iar acum ne ocupăm de lipii.

Pasul 3
Amestecăm sucul de sfeclă cu toate celelalte ingrediente

și modelăm un aluat elastic și lipicios.

Pasul 4
Când aluatul este gata, îl împărțim modelăm ca pe un rulou și îl împărțim în 6 bucăți egale.

Pasul 5
În final, vom obține 6 biluțe modelate în mod egal, pe care le vom presa cu
un sucitor, ajutându-ne de hârtie de copt, pentru a nu se lipi de blatul de bucătărie.
Pasul 6
Desprindem ușor lipia deja formată dintre foile de copt.
O puteți rotunji cu ajutorul unui castron și cu un cuțit.
Eu am preferat să îi păstrez marginile crestate,
exact așa cum s-au format.

Pasul 7
Coacem lipiile într-o tigaie unsă cu
puțin ulei de cocos (aprox. 1 minut pe fiecare parte)

Pasul 8:
Când lipiile sunt gata, ne ocupăm de bomboane.
Pentru a pregăti compoziția, trebuie doar
să amestecăm toate ingredientele într-un castron.
Dacă vi se pare că ați obținut o compoziție prea umedă,
adăugați câteva migdale măcinate.

Pasul 9:
Ulterior, formăm bomboanele, modelând cu mâinile biluțe
mai mici sau mai mari, după preferințe.

Pasul 10:
Opțional, puteți înveli bomboanele în cocos, carob,
nuci măcinate, semințe de cânepă etc.

Pasul 11:
Pentru a umple lipiile, puteți folosi pate de linte, urzici călite,
fasole făcăluită, pastă de avocado etc.
Eu am adăugat câțiva vlăstari, pentru un gust mai intens,
iar bomboanele le-am ornat cu flori comestibile:

Vlăstarii și florile comestibile bio se găsesc la El-Dor Plantaici.

 

Rețeta video o puteți găsi aici:

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *